Moslims willen offerfeest boycotten vanwege strengere regels omtrent ritueel slachten

Geen categoriejul 13 2018, 19:00
Strengere regels voor het ritueel slachten en daarmee dus strengere regels voor het ritueel offeren. Veel moslims schiet het in het verkeerde keelgat en zijn woedend over de nieuwe maatregelen. Ritueel slachten mag nog wel, maar als na 40 seconden het beest nog steeds bij zinnen is, moet het verdoofd worden. Dat gaat tegen de islamitische regels in. Daarom wil een deel zelfs het offerfeest boycotten, als signaal naar de politiek.
Niet alleen het offerfeest wordt geboycot, een deel wil ook vleesproducten boycotten totdat de regels zijn veranderd. Veel imams zijn het daar niet mee eens en zeggen dat het tegen de heilige regels ingaat als je het offerfeest boycot.

Volgens moskeeën in steden als Utrecht en Breda is het twijfelachtig of de beesten in Nederlandse slachthuizen wel op correcte islamitische manier worden geslacht. Zij raden daarom af om dit jaar een schaap aan te schaffen in ons land. De vereniging van imams in Nederland roept moslims juist op om wel een dier te offeren tijdens dit feest, omdat deze voor moslims belangrijke religieuze traditie anders op den duur dreigt te verdwijnen.

In Utrecht en Breda hebben moskeeën dan ook besloten het zekere voor het onzekere te nemen. ,,Omdat we geen garantie kunnen krijgen dat het slachten op de correcte islamitische rituele wijze wordt uitgevoerd, er te veel twijfel is en de slagers en slachthuizen geen openheid van zaken geven hoe er geslacht wordt, dienen wij als moslims afstand te nemen van twijfelachtige zaken. Nu Ied el Adha (offerfeest) in zicht is en wij als moslims een offer dienen te slachten, dienen wij naar oplossingen te zoeken die wel halal zijn. Vooral nu blijkt dat halal slachten in Nederland niet mogelijk is of de slagers en slachthuizen voor het slachten reeds verdoving gebruiken’’, aldus het Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht in een verklaring.

Dit soort gebeurtenissen geven dus de frictie aan tussen de Nederlandse normen en waarden, secularisme en het islamitisch geloof. Door politieke en economische druk wordt er druk uitgeoefend op de Nederlandse instituties, totdat ze uiteindelijk buigen. Volgens mij is het nog lang niet zo ver, maar hopelijk geeft deze gebeurtenis voor veel mensen wel goed weer wat er nu eigenlijk aan de hand is. Frictie tussen de seculaire en neutrale overheid en de islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten