Sliep uit! Rechtbank: je mag extremisten van Muslim Rights Watch gewoon 'politiek-salafistisch' blijven noemen

Sliep uit! Rechtbank: je mag extremisten van Muslim Rights Watch gewoon 'politiek-salafistisch' blijven noemen

Boze moslims. Bron: Asianet-Pakistan / Shutterstock.com.

De islamitische belangengroep Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) heeft een kort geding verloren tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV), die de organisatie in een brief naar de Tweede Kamer omschrijft als 'politiek-salafistisch'. Het document valt onder de parlementaire onschendbaarheid, dus kan de rechter er niets mee.

MRWN heeft lekker het nakijken. De NCTV mag die 'islamitische mensenrechtenorganisatie', zoals ze zichzelf het liefst noemen, gewoon blijven aanduiden als 'politiek-salafistische aanjagers,' zo bepaalde maandag de rechtbank in Den Haag.

De islamistische belangenclub valt zo door de mand valt, omdat deze organisatie zelf zegt de democratische rechtsorde te bevorderen, maar kennelijk begrijpen ze zelf niet hoe parlementaire onschendbaarheid werkt. In de rechtszaak zelf kwamen ze met complottheorieën aanzetten:

"MRWN (...) verwijt de NCTV het criminaliseren van de organisatie en het plegen van karaktermoord. Het zou een ‘vergeldingsactie’ zijn voor het aan de kaak stellen van moslimdiscriminatie."

De NCTV heeft de MRWN natuurlijk niet voor niets zo beschreven. Dit soort clubs proberen onder het mom van mensenrechten en door middel van allerlei manieren die de democratische rechtstaat ze biedt hun eigen kwaadaardige ideologie bij de samenleving te injecteren. Een ideologie die volgens de NCTV haaks staat op de normen en waarden die wij hier in Nederland hanteren. Anders zouden ze niet 'politiek-salafistisch' worden genoemd, nietwaar?

Een organisatie als de MRWN heeft eigenlijk in de smiezen gekregen hoe men hier invloed kan krijgen. Namelijk door de slachtofferrol aan te nemen. Ze leren actief van andere politieke belangenclubs zoals KOZP, die ook bij het minste of geringste beginnen te krijsen dat ze worden gediscrimineerd en dat de tegenpartij intolerant is en haat zaait. Het feit dat ze een kort geding hebben aangespannen toont dat wel aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer