Mysha heeft slechts een halve hersenpan. Maar zie hier hoe verbazingwekkend normaal haar leven eigenlijk is

Geen categoriemei 21 2015, 17:00
Wie bovenstaande foto ziet, zou niet verwachten dat hier een meisje zit wiens hersenen voor bijna de helft zijn verwijderd.
Mysha de Jong is een meisje dat er uitziet als een doodgewoon meisje van 18. Maar schijn bedriegt, want enkele jaren geleden hebben dokters grote delen van haar hersenen moeten verwijderen, waardoor Mysha een deel van haar zicht verloor, haar linkerarm niet goed meer kan bewegen en een spraakprobleem heeft. Maar ook: ze leeft nog. Want als de operatie nooit was uitgevoerd, dan had Mysha het niet overleefd. Ze had namelijk een zeldzame ziekte die haar hersenen in een constante staat van zenuwaanval liet zijn. Ze kon vrijwel niets leren
Vandaar dus de operatie die een groot deel van haar brein weghaalde. Maar Mysha was niet van plan om haar hele leven een soort slachtoffer te spelen. In deze video vertelt ze over haar motivatie om snel te rehabiliteren en weer te functioneren. En dat lukte.
Nu staat zelfs haar moeder staat helemaal perplex van haar doorbijter van een dochter:
[video width="640" height="360" flv="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/29098154.flv"][/video]
En deze week? Dat wordt de kers op de taart. Mysha is namelijk geslaagd voor haar eindexamen. Ze is ondanks al haar fysieke problemen nooit blijven zitten en haalt dus keurig 'op tijd' haar diploma. Wat een doorzetter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten