Na confiscatie van ons spaargeld ...volgt je pensioen

Geen categoriefeb 04 2014, 16:04
Hoe kunnen de overheden ooit hun schulden terugbetalen? Overheden met gigantische schulden zijn de normaalste zaak ter wereld geworden, maar in feite is het dat niet. Als economische groei en inflatie niet meer werken, zal de overheid het geld moeten gaan halen waar het zit. Momenteel zijn dat het spaarboekje en de pensioenfondsen.
Al enige tijd horen we signalen dat men hier en daar bezig is met de voorbereidingen voor een welvaartstaks op het spaargeld. Maar je mag er zeker van zijn dat de overheden achter de schermen ook bezig zijn met een andere aanslag op onze welvaart: de pensioenen. Silver Doctors meldt zelfs dat er in 10 landen in Europa en Zuid-Amerika al een confiscatie is geweest van pensioenen.
Wetsvoorstel
In de Verenigde Staten werkt men nu ook een plan uit dat de pensioenfondsen op federaal niveau moet brengen, net als in Detroit waar een pensioenfonds ter waarde van $ 11 miljard aan de stad werd overgedragen. Thrift Savings Plan (TSP) zijn pensioenspaarplannen voor werknemers van de federale overheid in de VS en hebben activa ter waarde van $ 1,6 biljoen. Hiervan is nog maar 25 % geïnvesteerd in overheidsobligaties.
Een nationalisering van deze TSP's kan de Amerikaanse overheid dus goed gebruiken. Maar de VS heeft ook al een voorstel in de Senaat klaar om “eventueel” private pensioenfondsen voor een bedrag van $ 19 biljoen te kunnen onteigenen. Als ze daar in de Verenigde Staten mee bezig zijn, moet je niet verrast zijn als ze daar in Europa ook mee bezig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten