Na exit Nederlanders: Gary Anderson nog maar een millimeter verwijderd van zijn tweede eindoverwinning op het WK Darts

Geen categoriejan 03 2016, 9:01
De Schotse darter Gary Anderson is de topfavoriet om vanavond de wereldtitel te grijpen.
Het was gisteravond geen vrolijke avond voor Nederlandse dartsfans. Alhoewel er maar liefst twee Nederlandse spelers in de finale van het jaarlijkse WK darts stonden, wisten ze allebei niet te winnen. Raymond van Barneveld kwam in een razend tempo 5-0 achter te staan tegen de Engelsman Adrian Lewis. Uiteindelijk wist 'Barney' zich terug te knokken tot 5-3, maar nadat hij in de negende set vrijwel geen triple wist te raken, pakte Lewis uiteindelijk de overwinning met 6-3.
Jelle Klaasen kwam er helemaal niet aan te pas in zijn wedstrijd tegen Gary Anderson. De huidig werelkampioen walste over de 31-jarige Nederlander heen. Klaasen kreeg niet alleen een negendarter tegen zich te verwerken (de eerste van dit toernooi, en de tweede van Andersons carrière), maar moest uiteindelijk ook na zes verloren sets het podium weer verlaten. Klaasen wist er geen één te winnen, en kreeg met 6-0 een zogenaamde 'white wash' om zijn oren van de Schot.
https://www.youtube.com/watch?v=P3tq-DPnkio
Vanavond strijden Lewis en Anderson in de finale tegen elkaar, om uit te maken wie in maximaal 13 sets de beste is. Alhoewel de spelers op 0-0 beginnen, is het niet moeilijk te zien wie de favoriet is om de eindoverwinning op te eisen: Gary Anderson. Het hele toernooi gooit de Schot al consistent sterk en heeft hij in al z'n wedstrijden bij elkaar nog pas één set af hoeven geven. Met een gemiddelde van meer dan 107 per drie pijlen was hij gisteren in zijn wedstrijd tegen Klaasen soeverein de beste.
Lewis is zeker geen slechte speler, maar aan dit soort bizar hoge scores kan hij gewoon niet tippen. Hij is daarnaast een stuk minder trefzeker op zijn dubbels, en laat z'n tegenstanders vaak terugkomen wanneer hij voorstaat. Gisteren gooide hij een gemiddelde van 99. Dat is absoluut niet slecht, maar eerlijk is eerlijk: in een WK finale is dat waarschijnlijk gewoon te weinig om zich uiteindelijk de nieuwe wereldkampioen darts te mogen gaan noemen.
Voor Adrian Lewis moeten er vanavond dus wonderen gebeuren alvorens hij zich mag laten kronen tot wereldkampioen. Wie er nog een gokje wil wagen, kan dus het beste z'n geld inzetten op 'The Flying Scotsman'!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten