Na vandalisme Duindorp en Scheveningen gaat het nu ook in Vlaardingen los!

Na vandalisme Duindorp en Scheveningen gaat het nu ook in Vlaardingen los!

Vlaardingen kampt met containerbranden. De ene na de andere container wordt in de brand gezet, waardoor de brandweer haast continu moet uitrukken. De rellen en het vandalisme in het Haagse Duindorp en Scheveningen lijkt te zijn overgeslagen naar Vlaardingen!

Een woordvoerder van de brandweer is voorzichtig in zijn uitspraken. Hij erkent dat containerbrandjes in Vlaardingen vaker voorkomen rond deze tijd van het jaar. Wel is het de hele maand al onrustig in meerdere wijken. Over een connectie tussen de containerbrandjes in Vlaardingen en de voorvallen in de Haagse wijken zegt de woordvoerder niets.

Toch lijkt de mogelijkheid van een verband wel te bestaan. In Vlaardingen werden vreugdevuren een jaar eerder al verboden. Nu Duindorp en Scheveningen ook een verbod hebben gekregen, zouden sommige bewoners van Vlaardingen 'uit sympathie' brandjes stichten. Het is in ieder geval wel zo dat de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Arjen Littooij, rekening houdt met de kans dat de onrust in de Haagse wijken over kan slaan.

Als het inderdaad uit sympathie is lijkt het mij niet erg veel te helpen. Ik denk eerder dat zulk gedrag het verbod op vreugdevuren alleen maar meer legitimeert. Ik snap de frustratie wel en kan ook nog wel meegaan in het 'sympathie voor Duindorp/Scheveningen'-idee, maar als je dit leest:

"Toen moesten bewoners van appartementencomplex Stadsleven aan de Gedempte Biersloot tijdelijk hun woning uit omdat er via het ventilatiesysteem te veel rook binnenkwam. Zij werden tijdelijk opgevangen op het nabijgelegen politiebureau."

dan is de kans behoorlijk klein dat iemand bij de overheid dat argument nog serieus gaat nemen. En wie dat nog wel overweegt moet snel zijn, want hoe langer dit aanhoudt, hoe sneller het frame 'kinderachtig fikkie stoken' waarheid wordt. Terwijl het nu nog een beetje om volkswoede lijkt te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties