Nacht van de Vluchteling - 5.700 Deelnemers doen aan zelfkastijding, lopen 40 kilometer voor luttele 1,5 miljoen euro

Nacht van de Vluchteling - 5.700 Deelnemers doen aan zelfkastijding, lopen 40 kilometer voor luttele 1,5 miljoen euro

5.700 Deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling hebben 40 kilometer moeten lopen om sponsoren zover te krijgen om 1,5 miljoen euro te doneren. Dit stukje zelfkastijding leverde flink wat awareness, begrip en deugpunten op, dus was het natuurlijk meer dan waard! Via de NOS.

GroenLinks, Partij voor de Dieren, vluchtelingen en BN'ers als Johnny de Mol, Femke Halsema en Art Rooijakkers waren gisteravond allemaal aanwezig. Deelnemers begonnen om middernacht en kwamen bij de finish aan rond 09:00 uur vanochtend. Redenen die deelnemers gaven om hieraan mee te doen varieerden van 'het levert geld op' en 'het is hard nodig' tot 'het is zielig hoe mensen worden buitengesloten'. En ja, die laatste is niet echt een reden, maar moest kennelijk toch echt even worden benoemd.

Dit jaar waren er zes routes die mensen konden lopen om hun sponsoren gunstig te stemmen, die omgerekend zo'n 265 euro per deelnemer doneerden aan Stichting Vluchteling. Met die 1,5 miljoen euro dragen ze écht een steentje (2,1 eurocent) bij aan de hulp die de 68,5 miljoen vluchtelingen wereldwijd op dit moment nodig hebben. Dat de deelnemers er zelf ook een goed gevoel aan overhouden en het idee hebben een daadwerkelijk zinnige tijdsbesteding te hebben gehad, is mooi meegenomen.

Je zou haast denken dat die 5.700 deelnemers beter de koppen bij elkaar konden steken, zich konden richten op één concreet probleem en daar daadwerkelijke oplossingen voor proberen te bieden. Hadden die sponsoren in de tussentijd die 1,5 miljoen euro alvast kunnen doneren of als startkapitaal mee kunnen geven aan die deelnemers zodra ze met een goed idee waren gekomen. Maar goed, door hoepeltjes springen zodat mensen geld geven werkt kennelijk beter want dat voelt goed!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties