snapshot 20

Democratie-vernaggelende PvdD wil verkiezingen uitstellen om iedereen aan het briefstemmen te zetten

Geen categoriefeb 15 2021, 20:00
De Partij voor de Dieren (PvdD) probeert via de rechter af te dwingen dat iedereen per brief zijn stem kan uitbrengen. Ook al zou dat betekenen dat de Tweede Kamerverkiezingen hierdoor zouden moeten worden uitgesteld. Zoiets op deze manier af proberen te dwingen is niet erg respectvol naar de democratische rechtsstaat toe. maar dat maakt de partij kennelijk niets uit.
Vrijdag doet de rechter uitspraak in een kortgeding dat de PvdD heeft aangespannen tegen de staat, dat meldt EenVandaag. De PvdD wil dat de verkiezingen indien nodig worden uitgesteld, zodat de gehele Nederlandse bevolking de stem per post kan uitbrengen.
Gelukkig is de kans behoorlijk klein dat de dierenknuffelaars hiermee ver zullen komen, vooral omdat een logistieke nachtmerrie lonkt. Daardoor zouden de verkiezingen dus hoogstwaarschijnlijk uitgesteld moeten worden en daar zit niemand op te wachten. Hoogleraar rechtswetenschap Jan Brouwer zegt er het volgende over:

"Ik vind het een beetje overdreven, die discussie over de verkiezingsdatum tot nu toe. Die discussie lijkt zelfs te verhevigen. De cijfers geven geen aanleiding om de verkiezingen uit te stellen. En ervaringen in het buitenland geven niet bepaald aanleiding tot uitstel."

De PvdD laat zich, net als de SP trouwens, een beetje gek maken door de angst voor nieuwe coronabesmettingen tijdens de verkiezingen. Daardoor proberen ze er nu een uitermate fraudegevoelige vorm van stemmen door te drukken. Die fraudegevoeligheid bleek trouwens al uit de gefaalde proef van D66-minister Kajsa Ollongren in Den Haag, ook al zo'n gehaaide voorstander van poststemmen.
Het is afschuwelijk om te zien hoe graag de linkse partijen de democratische procedures stukje bij beetje lijken te willen uithollen. Dat poststemmen hadden ze bijvoorbeeld veel eerder kunnen opperen. En zelfs nu iedere burger heeft kunnen concluderen dat dit proces helemaal niet zo makkelijk en veilig is als het lijkt, probeert D66 het alsnog goed te praten en tracht de PvdD het er via de rechtbank door te krijgen. Het is een enge manier van doen. Laat onze democratie met rust!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten