Namibië: een onontdekt pareltje in Afrika

Namibië: een onontdekt pareltje in Afrika

Majakaja88 / Wikimedia Commons.

Wanneer je aan Afrika denkt denk je waarschijnlijk aan wilde dieren, jungles en safari’s. En laat dat nu ook net zijn wat je in Namibië terug kunt vinden. Maar naast de meest bekende Afrikaanse trekpleisters heeft dit prachtige land nog veel meer te bieden. De natuur is namelijk ongelooflijk afwisselend en ook op het gebied van cultuur en historie is er een enorme variatie te vinden. En dit maakt Namibië werkelijk waar een onontdekte parel in Afrika. Wat je allemaal in Namibië kunt en wilt ontdekken, vertellen we je graag!

1. Een rondreis door Namibië

Een rondreis Namibië, of het nu een groepsreis of een safari is, is werkelijk waar een onvergetelijke ervaring. De natuur in Namibië is indrukwekkend en er zijn maar weinig landen waar je zoveel variatie aan natuurparken en trekpleisters kunt vinden. Gespecialiseerde organisaties als Sawadee weten precies welke plekken je echt in Namibië moet bezoeken, en organiseren het van begin tot einde. Op deze manier kun jij lekker ontspannen, indrukken opdoen en vooral genieten van de reis.

2. Etosha National Park

Een van de meest populaire locaties in Namibië is het Etosha National Park. Het is het bekendste natuurgebied en je vindt hier ruim 100 soorten zoogdieren en wel 300 vogelsoorten. Een safari door dit park is dan ook echt een ervaring die je nooit zult vergeten. Zo kun je hier gewoon lekker ontspannen met een biertje bij de waterhole, terwijl allerlei dieren zoals giraffen, leeuwen en zebra’s aan je voorbij trekken. Dé ideale plek om wildlife te spotten, mooie foto’s te maken en heerlijk te ontspannen.

3. Kalahari woestijn

Maar naast wildlife heeft namibië natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo vind je hier ook de bijzondere Kalahari woestijn. Het is een semi woestijn, waardoor er allerlei speciale dieren te vinden zijn. De oranje gloeiende zandwoestijn is begroeid met mooie gele grassen en allerlei Afrikaanse bomen waardoor je er prachtige plaatjes kunt schieten en er indrukken op zult doen die je nooit meer zal vergeten.

4. Het Naukluft gebergte

In het Namib-Naukluft park vind je het Naukluft gebergte; een plek waar je ontzettend veel verschillende wilde vogels kunt zien. Het is een flinke klim en hierdoor minder bekend onder de toeristen, maar geeft je ook de meest prachtige uitzichten. Houd je het liever wat makkelijker? Beklim dan een van de duinen in de Sossusvlei. Je kunt vanaf dit punt genieten van de meest mooie zonsondergang die je ooit gezien hebt!

5. Swakopmund

Wil je een ervaring opdoen die je nooit zult vergeten? Maak dan eens een excursie met een heteluchtballon over de Swakopmund. Niet alleen heb je zo de mooiste uitzichten, maar je kunt er ook nog eens duizenden Kaapse Pelsrobben aan de kust bewonderen. Daarnaast vind je bij Swakopmund duinen waar allerlei actieve sporten beoefend worden. Waag je bijvoorbeeld eens aan sandboarding, klimmen of geniet van de mooie uitzichten tijdens een begeleide rit te paard. Er is maar genoeg te zien, doen en beleven!

Wat is jouw favoriete plek in Namibië?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Afrika Reizen Toerisme Namibië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties