'Narcistische kakelkut!' - Youp van 't Hek hekelt corrupte BZV-presentatrice Yvon Jaspers

Geen categoriemei 10 2019, 15:00
Nederlanders struikelden zowat over elkaar heen, in een poging elkaars afkeer van Yvon Jaspers' optreden bij Pauw te overtreffen. Ik heb het natuurlijk over één van de dieptepunten op de Nederlandse televisie, waar Jaspers vooral zichzelf heel zielig vond, terwijl de vader en oom van Anne Faber tegenover haar zaten. Youp van 't Hek geeft nog even een mooie trap na: 'narcistische kakelkut.'
De cabaretier laat geen spaan van haar heel in de VARAgids, en zegt:

De tranen zaten hoog bij de anders zo spontane flapuit van de KRO. Maar ze had het dan ook heel moeilijk gehad. Verschrikkelijk moeilijk. En eenzaam. Verschrikkelijk eenzaam. (...) Het was het meest gênante stukje televisie dat ik ooit zag. Dat kwam door de gebroeders Faber, die ook aan tafel zaten.”

Nou bekruipt mij bij Youp vaak zo'n gevoel dat hij ook net zo over datum is als Freek de Jonge, maar dit keer ben ik het volledig met hem eens. Zelf heb ik die aflevering ook gezien. Ik merkte dat ik tijdens haar verhaal zat te wachten op een reactie van Jaspers over hoe haar 'drama' totaal in het niet valt vergeleken met de mensen tegenover haar. Voor ik het wist was het item voorbij! Nog geen póging om haar eigen gejank wat te nuanceren.
Sterker nog: iedereen zat fout, zij was de zondebok, ze voelde zich heel onveilig, 'Trouw is een roddelblad' en ze waande zich in een oorlogsgebied! Zelfs al hád ze gelijk en werd ze onheus bejegend, hoe haal je het in je hoofd zulke termen te gebruiken voor zo'n situatie? Helemaal terwijl aan de overkant zich een drama heeft afgespeeld wat met dergelijke termen de lading niet eens volledig dekt! Totaal gebrek aan zelfreflectie. Terecht dat Youp haar nog gewoon een flinke trap na geeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten