Naschok treft vakantie eiland Kos opnieuw, enorme schrik bij toeristen

Naschok treft vakantie eiland Kos opnieuw, enorme schrik bij toeristen

Afgelopen donderdag werd het Griekse eiland Kos getroffen door een aardbeving. Vandaag kwam er een naschok achteraan.

De aardbeving vond plaats om 01:30 uur lokale tijd (00:30 Nederlandse tijd) en had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Naast 120 gewonden meldde de burgemeester van Kos ook dat twee mensen het leven hebben gelaten in de beving. De inwoners van het eiland hebben veel schade. Inwoners en toeristen zijn zo enorm geschrokken dat veel van hen besloten de nacht buiten door te brengen uit angst voor naschokken. Op het Griekse vakantie eiland verblijven op dit moment enkele duizenden Nederlandse toeristen.

De angst voor naschokken bleek vanavond niet onterecht te zijn! Vlak na 20:00 uur lokale tijd (19:00 Nederlandse tijd) werd Kos opnieuw opgeschrikt door een trillende aarde. De trillingen hielden ongeveer 10 seconden aan en hadden een kracht van 4,4 op de schaal van Richter. Reisorganisaties doen hun best om gedupeerde toeristen, wiens hotel ernstig beschadigd is, elders op het eiland onder te brengen. Een reisorganisatie, de Belgische tak van Thomas Cook, heeft een vliegtuig naar het eiland gestuurd om vakantiegangers op te halen. TUI stuurt geen vliegtuigen, maar brengt iedereen elders op het eiland onder.

Je zult er maar zitten. Het is te hopen dat er geen slachtoffers bij komen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties