Natuurlijk! Boeren moeten volgens CDA minder exporteren

Natuurlijk! Boeren moeten volgens CDA minder exporteren

Nederland is momenteel de tweede landbouwexporteur ter wereld. Iets om trots op te zijn. Maar ook dit zal binnenkort verleden tijd moeten zijn. Tenminste, als we het CDA moeten geloven. De reden hiervoor laat zich natuurlijk wel raden: natuur en milieu staan onder grote druk.

Zoals gewoonlijk is er weer eens een rapportje geschreven, dit keer genaamd: 'Zij aan zij'. Zaterdag wordt hierover gediscussieerd door het CDA-partijcongres. Een partijcommissie onder leiding van Leonard Geluk, what's in the name, vindt dat de boeren af moeten van goedkoop vlees en stelt een koerswijziging voor.

"Waarden als duurzaamheid en dierenwelzijn en het inkomen van de boeren moeten belangrijker zijn dan de ambitie om de tweede voedselexporteur te willen blijven."

Het grappige is dat er binnen deze commissie geen boer te bekennen was die meeschreef aan het rapport. Was misschien wel handig geweest. Een specialist erbij betrekken die met de poten in de klei staat. Maar dat was voor deze prominenten blijkbaar niet weggelegd.

Desondanks denkt Leonard Geluk dat deze 'langetersmijnvisie' goed zal vallen bij de fractie in politiek Den Haag:

"Ik denk dat deze langetermijnvisie ook op draagvlak in de Tweede Kamerfractie kan rekenen. Iedereen ziet dat het knel loopt."

FVD-voorman Thierry Baudet is echter niet te spreken over deze koerswijziging die de CDA-commissie voorstelt en haalt op Twitter dan ook snoeihard uit naar de partij die van oudsher een 'plattelandspartij' is.

"Totaal irrationeel stupide klimaatfetisjisme dat de boerenstand - en de bouw, de infrastructuur, de economie - helemaal sloopt: dankzij het dramatische beleid van CDA (én VVD). Stop deze waanzin! #FVD http://fvd.nl …"

Met slechts twee zetels in de Tweede Kamer wordt het voor Forum voor Democratie echter een lastig verhaal om hier iets aan te doen.

Lees meer over:
CDA export boeren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer