DENK gaat weer een grens over! Aangifte tegen Öztürk in de maak vanwege 'moord-uitspraken'

DENK gaat weer een grens over! Aangifte tegen Öztürk in de maak vanwege 'moord-uitspraken'

Het gebeurt wel vaker dat de gekkies van DENK uit de bocht vliegen, maar dit keer hebben ze het wel erg bont gemaakt. Gister vond er een debat plaats in de Tweede Kamer over Irak. Nederland voerde daar een luchtaanval uit, waar burgerdoden zijn gevallen. Selçuk Öztürk noemde dit 'moord'. Via de Telegraaf.

Tijdens het debat liet de Tweede Kamer al blijken dat ze deze uitspraken te ver vinden gaan. Ze staan daar niet alleen in. Sterker nog: advocaat Michael Ruperti gaat zelfs aangifte doen tegen Öztürk, vanwege haat zaaien, belediging en laster.

"Mensen die met extremistische ideeën rondlopen, kunnen dit opvatten als een oproep om wraak te nemen. Dat is volstrekt onacceptabel."

Eerder meldde de Telegraaf dat er al zo'n 250 mensen zich achter dit initiatief van advocaat Ruperti schaarden. RTL Nieuws weet vandaag te melden dat zo'n 600 militairen aangifte zullen doen. Ook Mart de Kruif, oud-Commandant Landstrijdkrachten, ondersteunt het initiatief.

"Ik ben al eens voor moordenaar uitgemaakt in de tijd van de kruisraketten. In vond dat schokkend en schandalig en vind dat nog. Militairen riskeren hun leven voor de vrede en vrijheid van Nederland en anderen. Met soms een hoge prijs. Altijd in opdracht van de regering en instemming van het parlement."

De kans dat Öztürk daadwerkelijk vervolgd zal worden is echter klein. Er bestaat namelijk zoiets als parlementaire onschendbaarheid. Desalniettemin is Selçuk Öztürk nu de gebeten hond. Na alle ontstane commotie is hij zich natuurlijk van de prins geen kwaad bewust. Hij had het allemaal niet zo bedoeld en zijn de uitspraken niet goed geïnterpreteerd.

"Alsof ik bedoeld zou hebben dat de ex-minister of onze militairen met voorbedachten rade onschuldige mensen van het leven zouden hebben beroofd. Dat is niet wat ik heb gezegd en is ook niet wat ik heb bedoeld. Het is betreurenswaardig dat mijn woorden vals worden geïnterpreteerd, dat deze advocaat met deze publiciteitsactie mij in een kwaad daglicht wil stellen en een mediamomentje krijgt over de rug van Denk. De advocaat weet als geen andere dat deze aangifte kansloos is."

In dat laatste krijgt hij waarschijnlijk gelijk. Neemt echter niet weg dat een kamerlid van DENK in opspraak raakt vanwege vergaande uitspraken en als er dan commotie ontstaat, zich direct in een slachtofferrol wurmt. Het begint zo langzamerhand op een handelsmerk te lijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties