Nederland anno 2016: foute grap leidt tot enorme rel

Geen categorieaug 13 2016, 20:00
"Daar kan je een Marokkaantje mee vastbinden."
Ja hoor, daar gaan we weer: we hebben er een nieuwe rel bij.

Een gids van het Visserijmuseum in Woudrichem heeft een rel veroorzaakt. Bij een uitleg over het ambachtelijk maken van touw, zei hij tegen een 13-jarige jongen: „Daar kan je een Marokkaantje mee vastbinden.” De vader plaatste zijn ongeloof hierover op Twitter, waarna er ophef ontstond op sociale media.

Logischerwijze zegt het museum dat het zich van deze uitspraak (lees: grap) distantieert, waar het aan toevoegt dat de vrijwilliger in kwestie is aangesproken op zijn gedrag. Volgens het museum heeft de man in kwestie zelfs zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn vreselijke uitspraak.
Volgens diverse politiekcorrecte Internetgebruikers is dat echter niet genoeg. Nee, deze man heeft de grote fout gemaakt om een niet-multiculturele grap te maken, en dus moet hij niet alleen diep door het stof, maar zelfs helemaal kapot worden gemaakt:

,Wat een slappe hap dit”, reageert Jimmy Stol. ,,Racisme hoort niet thuis in een museum en bezoekers zouden niet met dit soort walgelijk racisme geconfronteerd mogen worden.” Brenda Suitela schrijft: ,,Had de man ’joden’ gezegd, dan waren de rapen gaar en was ontslag misschien wel afgedwongen.”

Wat een gezeur om niks weer zeg. Niemand kent die vrijwilliger. Meneer heeft totaal geen invloed op wie dan ook. Wat maakt het in vredesnaam uit wat hij zegt?
Daar komt bij: iedereen begrijpt dat dit een grap was. Oké, het was een slechte en foute grap, maar daardoor niet minder een grap. Als we allemaal verantwoordelijk worden gehouden voor de grappen die we (dagelijks) maken kunnen we er wel meteen mee ophangen en massaal ons ontslag indienen bij het bedrijf waar we voor werken.
Laten we voor de verandering eindelijk weer eens gewoon doen. Ja, het was een foute grap... en daar is het wel mee gezegd. Klaar, afgelopen, gaan we ons nu weer bezighouden met zaken die er zowaar toe doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten