Nederland anno 2019: jongeren steken elkaar met messen neer in Rijswijk, twee gewonden!

Geen categorieapr 10 2019, 20:00
Het aantal incidenten met broodmessen tijdens schoolpauzes neemt ogenschijnlijk toe in Nederland. Afgelopen week stak een Syriër met een mes in op meerdere jongeren en ook vandaag is het weer raak in Rijswijk. Daar kregen jongeren het met elkaar aan de stok. Of nou ja, aan het mes. Waarom dit gebeurt weten we niet. Zorgwekkend is het wel!
Als we de bovenstaande beelden bekijken lijkt er zo weinig mis te zijn in het mooie landje. Groen gras, bomen en een pittoresk fietspad. Toch ging het gruwelijk mis in het park in de buurt van het Rijswijks Lyceum. De steekpartij leverde twee gewonden op en de politie stelt dat de slachtoffers zo tussen de veertien en achttien jaar oud zijn, via NU.nl. Jonge kinderen dus.
De dader zou volgens ooggetuigen ongeveer zo oud zijn als de slachtoffers. Over de aanleiding is vooralsnog niets bekend. Dat laatste is zorgwekkend. Als jongeren zomaar worden neergestoken in een park terwijl de slachtoffers de dader niet kennen en een directe conflictsituatie als aanleiding ontbrak dan is het tasten in het duister.
Dat maakt het griezelig want dit zou betekenen dat in Nederland mensen rondlopen die 'voor de lol' insteken op anderen! En het ergste is dat jonge kinderen getroffen worden door deze lafhartige daad. De politie kent de verdachte wel, maar deze is blijkbaar niet onder toezicht waardoor dit heeft kunnen gebeuren.
Voor de schoolkinderen in de nabijheid van het Lyceum is het natuurlijk schrikken. Een rondje naar de supermarkt wandelen om even wat frikandellenbroodjes met energydrankjes te halen wordt door dit soort criminaliteit ineens een spannende wellicht zelfs angstaanjagende onderneming.
Hopelijk gaat het de slachtoffers snel beter en weten we binnenkort meer over de zaak. Wordt vervolgd dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten