Nederland luilekkerland: aantal mensen in bijstand neemt razendsnel toe door bankzittende asielzoekers

Nederland luilekkerland: aantal mensen in bijstand neemt razendsnel toe door bankzittende asielzoekers

Terwijl bejaarde Nederlanders in hun broek moeten poepen omdat ze maar drie keer per dag naar de WC mogen door bezuinigingen in de zorg krijgen asielzoekers massaal gratis en voor niets een bijstandsuitkering van het kabinet.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS):

Eind december kregen 467.000 personen een bijstandsuitkering. Dat waren er 18.000 meer dan een jaar eerder. Per saldo is alleen het aantal bijstandsontvangers met een niet-westerse achtergrond toegenomen. Bij mensen met een Nederlandse of westerse achtergrond was juist sprake van een daling.

En nu komt het: vanaf 2009 -- slechts een jaar voordat Rutte premier werd -- laat het aantal mensen in de bijstand een stijging zien. Sinds hij premier werd is het dus alleen maar erger geworden. En dit terwijl de VVD zogenaamd 'de banenpartij' bij uitstek is.

De feiten weerspreken dat. De VVD is een partij van, voor en door bijstandstrekkers; mensen die de hele dag op de bank zitten en niet eens meer actief op zoek zijn naar werk.

Natuurlijk zal het niemand verbazen dat veel van die professionele bankzitters 'asielzoekers' zijn (of eigenlijk: buitenlandse avonturiers die begrijpen dat ze in Nederland bakken met geld kunnen krijgen van het kabinet Rutte II). Als we geen last hadden van massa-immigratie van kansarme nepasielzoekers zou het aantal bijstandstrekkers juist zijn afgenomen; gewone Nederlanders willen namelijk maar wat graag aan de slag.

Maar ja, Rutte vindt dat natuurlijk niet interessant. Net als zijn coalitiepartners van de PvdA wil hij Nederland namelijk maar wat graag afschaffen en ons mooie landje veranderen in een multiculturele nachtmerrie waarin kansarme en aartsluie nepasielzoekers gratis en voor niets zwaar gesubsidieerd worden. Daarom haalt hij massaal dit soort types binnen, die vervolgens mooi een huis krijgen (waar een Nederlander vijf jaar op moet wachten, maar who cares?) én maandelijks gratis geld van Vadertje Staat.

Als dit niet genoeg reden is voor oud-VVD-kiezers om op 15 maart over te stappen naar een andere partij -- zoals VNL, Forum voor Democratie of zelfs de PVV -- weet ik het ook niet meer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties