Nederland luilekkerland: Gemeenten geven migranten duizenden euro's 'shoptegoed'

Geen categoriemei 27 2016, 9:00
Migranten krijgen tegenwoordig niet alleen meer een huis: nee, ze mogen nu ook op jouw kosten luxe tv's en geluidsinstallaties aanschaffen.
Ik zat eens te denken: misschien verbrand ik mijn Nederlandse paspoort binnenkort maar eens, en meld ik me bij mijn gemeente als Syrische vluchteling. Niet dat ik ook maar een beetje op een Syriër zou lijken, en mijn Arabisch is ook niet om over naar huis te schrijven, maar ach. Zij moeten bewijzen dat ik niét uit Syrië kom, dus waarom ook niet!
Waarom ik dat zou willen? Nou, ik zou best wel wat nieuwe meubels voor mijn huis willen, en dat 'shoptegoed voor migranten' vind ik ook wel aanlokkelijk klinken! Volgens een onderzoek van het Brabants Dagblad geven sommige Brabantse gemeenten exorbitante bedragen aan 'nieuwe Nederlanders'. De gemeente Oisterwijk maakt het daarbij wel erg bont, met een shoptegoed van maar liefst 10.000 euro. "Maar daar ben je in een paar maanden toch zo doorheen, alleen al aan huur en eten?" denk je misschien. Dat zou kloppen ja, als het geld daarvoor bestemd was. Maar nee, daar zijn aparte potjes voor. Dit mooie bedrag is enkel en alleen bedoeld om, wat de gemeente noemt, "wat tweedehands meubels aan te schaffen". En nee: in de meeste gemeenten hoeven nieuwkomers dit ook niet terug te betalen, zelfs al zouden ze een goede baan krijgen. Nee, die 10.000 euro zijn een gift, met de hartelijke groeten van de gemeente Oisterwijk.
Het is wel alsof gemeenten wéten dat ze het geld toch nooit terug zouden kunnen betalen, als het als lening verstrekt zou worden. Dat is hier ook het grote probleem: met immigratie is niets mis, maar dan moet het wel gaan om mensen die hier ook daadwerkelijk iets kunnen bijdragen aan de samenleving, en daar hoort in je eigen onderhoud voorzien gewoon bij.
Dat er in deze plaats genoeg mensen leven die dat geld beter zouden kunnen gebruiken, is wel duidelijk. Ter vergelijking: een uitwonende Nederlandse student krijgt in drie jaar voor een bacheloropleiding ook zo'n 10.000 euro aan studiefinanciering, die hij vervolgens wél tot de laatste cent moet terugbetalen. En daarvan moeten de huur, eten, inboedel etcetera allemaal van betaald worden.
Dat zulke bedragen sowieso volstrekt onnodig zijn, vertellen zelfs meubelhandelaren. Verschillende kringloopwinkels zeggen dat je "met 2000 euro wel uit de voeten kunt". Volgens een medewerker van de IKEA is 10.000 euro zelfs ruim voldoende voor een complete nieuwe inboedel.
Ik weet het dus wel: ik verhuis naar Oisterwijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten