Nederland moet Costa Rica verslaan

Geen categoriejun 30 2014, 15:14
Oh nee, De Telegraaf bericht dat Nederland 'al eens verslagen' werd door Costa Rica!
De krant van Wakker Nederland probeert het vuurtje al meteen een beetje op te stoken. Iedereen zegt namelijk weliswaar dat Oranje Costa Rica wel 'even' moeten kunnen verslaan, maar in het verleden heeft het Latijns-Amerikaanse land ons zowaar een keer verslagen!

Costa Rica put voor de kwartfinales tegen het Nederlands elftal hoop uit een wedstrijd van 13 jaar geleden. De jeugdinternationals van het Midden-Amerikaanse landen speelden in 2001 op het WK onder 20 in Argentinië tegen de talenten van Oranje. De uitslag van het groepsduel: 3-1 voor Costa Rica. In de ploeg van Nederland acteerden destijds twee spelers die op het WK in Brazilië ook deel uitmaken van de selectie en dat zijn niet de minsten, namelijk Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar.

Natuurlijk moet het team scherp blijven en zich voor de volle honderd procent inzetten. Het is niet zo'n appeltje-eitje wedstrijd dat Oranje het op 50% kan doen, maar goed, dat kan nooit in de kwartfinale van een WK. Dat gezegd hebbende is Nederland natuurlijk wel degelijk dé favoriet - en terecht. Die spits van de Costa Ricanen, Campbell, is bijzonder getalenteerd, maar kan niet tippen aan de kwaliteiten van Van Persie (en Huntelaar!). Naast Campbell is Ruiz één van de grote sterren van dat team; die speelt leuk mee bij PSV, maar is bepaald geen Arjen Robben.
Daar komt bij dat Costa Rica gisteravond redelijk wat grote kansen weggaf aan Griekenland. Nu stonden de Grieken organisastorisch goed, maar in aanvallend opzicht was het één van de zwakste teams op het toernooi. Het zegt erg veel over de verdediging van Costa Rica dat de tegenstander er bij tijd en wijle met zoveel gemak doorheen liep. Ik bedoel maar: je kunt Samaras niet eens afstoppen? Of Gekas?
Oranje moet de wedstrijd van zaterdag gewoon kunnen winnen. Als dat niet lukt is het gewoon een afgang - en nog een onnodige ook. Er is geen enkele reden om dat niet hardop te zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten