Nederland sloeg aangeboden hulp VS af bij terughalen Syriëgangers

Geen categoriesep 13 2019, 21:00
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid heeft bevestigd dat de Nederlandse overheid geen gebruik wilde maken van de door de Amerikanen aangeboden hulp inzake het terughalen van Syriëgangers. Dat meldt Het Parool.
Grapperhaus gaat daarmee volledig in tegen de Rotterdamse rechtbank, die besloot dat de Nederlandse regering zich juist in moest spannen om de vrouwen in Nederland te kunnen berechten. Dat deed hij overigens op een diplomatieke wijze.
Eerst was het allemaal moeilijk want ja, 'Nederlanders in gevaar brengen doen we liever niet'. En daarmee leek het afgedaan. Tot de Amerikanen ineens hulp aanboden! Want ja, dan loopt er natuurlijk geen Nederlander meer gevaar, dus wat is het probleem?
Nou, dan moeten we weer onderhandelen met 'separatistische groeperingen' (Koerden) en dat ligt wat ingewikkeld. Ook is het vervelend dat Syriëgangers die in Nederland hun straf uitzitten, na hun straf weer vrolijk met hun jihad verder kunnen. En dat is een prima argument, maar niet als reactie op de uitspraak van de rechtbank van Rotterdam! Eigenlijk zegt Grapperhaus hier gewoon 'we gaan het simpelweg niet doen, klaar.'
Ik denk dan ook dat dit nog wel een staartje gaat krijgen. De rechtbank heeft namelijk heus wel afgewogen wat het betekent als Syriëgangers hier hun straf eenmaal hebben uitgezeten. Nu hoeft er eigenlijk maar één advocaat even aan te kaarten dat de Nederlandse overheid dus niet alles doet om ze terug te halen, terwijl ze zelfs hulp is aangeboden. Ik vraag me af of Grapperhaus zijn argumentatie dan nog stand houdt. Ik hoop het wel maar ik denk het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten