Nederland sloeg aangeboden hulp VS af bij terughalen Syriëgangers

Nederland sloeg aangeboden hulp VS af bij terughalen Syriëgangers

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid heeft bevestigd dat de Nederlandse overheid geen gebruik wilde maken van de door de Amerikanen aangeboden hulp inzake het terughalen van Syriëgangers. Dat meldt Het Parool.

Grapperhaus gaat daarmee volledig in tegen de Rotterdamse rechtbank, die besloot dat de Nederlandse regering zich juist in moest spannen om de vrouwen in Nederland te kunnen berechten. Dat deed hij overigens op een diplomatieke wijze.

Eerst was het allemaal moeilijk want ja, 'Nederlanders in gevaar brengen doen we liever niet'. En daarmee leek het afgedaan. Tot de Amerikanen ineens hulp aanboden! Want ja, dan loopt er natuurlijk geen Nederlander meer gevaar, dus wat is het probleem?

Nou, dan moeten we weer onderhandelen met 'separatistische groeperingen' (Koerden) en dat ligt wat ingewikkeld. Ook is het vervelend dat Syriëgangers die in Nederland hun straf uitzitten, na hun straf weer vrolijk met hun jihad verder kunnen. En dat is een prima argument, maar niet als reactie op de uitspraak van de rechtbank van Rotterdam! Eigenlijk zegt Grapperhaus hier gewoon 'we gaan het simpelweg niet doen, klaar.'

Ik denk dan ook dat dit nog wel een staartje gaat krijgen. De rechtbank heeft namelijk heus wel afgewogen wat het betekent als Syriëgangers hier hun straf eenmaal hebben uitgezeten. Nu hoeft er eigenlijk maar één advocaat even aan te kaarten dat de Nederlandse overheid dus niet alles doet om ze terug te halen, terwijl ze zelfs hulp is aangeboden. Ik vraag me af of Grapperhaus zijn argumentatie dan nog stand houdt. Ik hoop het wel maar ik denk het niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties