Onbegrijpelijk! Nederland, het land waar men nog laaggeletterd is: één op de zes Emmenaren 'minder geletterd'

Geen categoriemei 18 2019, 16:00
In de Gemeente Emmen zijn veel mensen 'laaggeletterd'. Niet alleen het lezen van teksten, maar ook het schrijven is vaak een probleem. Daarom opent de Gemeente Emmen een taalcentrum in het dorp Emmer-Compascuum. In de bibliotheek komt het 'Taalpunt' waar men bijlessen kan volgen, zo meldt RTV Drenthe.
Het laat maar weer eens zien welke onzin de traditionele politieke partijen jarenlang hebben verkondigd in Nederland.
Namelijk dat Nederland 'ver ontwikkeld' is en dat we 'niet mogen klagen'. Terwijl miljarden werden gespendeerd aan de meest bizarre subsidies, zitten mensen in de grensstreken van het land nog steeds te wachten op snel internet en goed onderwijs.
De zogenaamde vooruitgang waarover men spreekt is vooral afhankelijk van de geografische locatie. 'Nederland' in Drenthe is overduidelijk niet hetzelfde als 'Nederland' in Groningen of Zuid-Holland. Één op de zes Emmenaren is dus 'laag geletterd'. Dat betekent dat zij moeite hebben met het interpreteren van script, maar ook het schrijven. Als je kijkt naar het taalgebruik van de overheid dan zie je al snel dat personen met een taalachterstand veel moeite hebben met gewone taken zoals het doen van een belastingaangifte. Dit omdat het belastingstelsel intentioneel complex is.
En terwijl miljarden euro's over de balk worden gesmeten voor subsidies hier en daar zitten tal van Nederlanders nog te wachten op broodnodige taallessen. Laat dit even tot u doordringen. Terwijl we miljarden subsidies uitgeven aan klimaatneutrale eekhoornbruggetjes over de snelweg, die overigens niet werken, missen tal van mensen basale kennis van taal. Het toont het definitief faillissement van de 'linkse' politiek van de traditionele partijen.
Zij hebben de burgers jarenlang een rad voor de ogen gedraaid terwijl zij de allerzwaksten vergaten. Dat gaat dan ook heel makkelijk met televisie. Ze gaven miljarden uit aan elkaars projectjes. Aan subsidies hier en daar.
In de Gemeente Emmen is men nu eindelijk tot het besef gekomen dat taalachterstanden enorm kwalijk zijn. Maar ze komen er wel rijkelijk laat achter. Miljoenen euro's zijn al gespendeerd aan het desastreuze Wildlands én laten zich nog steeds zien in de tekorten op de Gemeentelijke balans. Want hoe kun je nu beginnen met de bouw van een nieuw dierentuin en miljoenensubsidies verstrekken terwijl de taalachterstanden van de bevolking niet zijn weggewerkt?
Onbegrijpelijk.
Slechts 50 jaar te laat, maar goed. Wat goed is komt langzaam. Vergeet niet dat dit Taalpunt voornamelijk wordt gefinancierd door de Gemeente Emmen zélf! Het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap subsidieert namelijk voornamelijk in de randstad als het gaat om "mensen met een taalachterstand". Dat is namelijk 'sociaal' en eerlijk terwijl men op het platteland weer de kruimeltjes mag zoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten