Nederland telt ruim 100.000 morbide-papzakjes

Geen categoriejul 04 2018, 20:00
Iemand heeft ze blijkbaar niet verteld dat mayonaise geen drankje is maar een saus. 1 procent van de volwassen lijdt aan morbide obesitas en 99 procent moet hier naar kijken! Via Nu.nl.
Het gaat dus om ruim 100.000 lui die je omver kunt beuken en niet meer zelfstandig overeind kunnen komen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het RIVM spreken van 'een ernstige vorm van zwaarlijvigheid' en classificeren de dikkerdjes in drie categorieën.
De eerste categorie, klasse 1, staat voor een BMI index (kilogram gedeeld door kwadraat van lengte in meters) van 30-35, de tweede voor 35-40 en klasse 3 is 40+. De laatste groep wordt met morbide obesitas en wijzende kindervingertjes aangeduid.
Bij een BMI van 25 of hoger spreekt men van overgewicht maar hierbij wordt spiermassa ook meegerekend. Al kun je er wel vanuit gaan dat iemand met een BMI van 40 gewoon aan het rondblubberen is en de enige ontwikkelde spieren zich in de benen en de mond bevinden. Hoe het ook zij, met deze index heeft zo'n 50% van Nederlandse 20+'ers overgewicht!
Begin jaren '80 was dit nog 33%. De helft van de stijging viel in categorie 2: obesitas! De overige 36% moet gewoon wat vaker wandelen maar hoef je de chocola niet uit de handen te slaan. De redenen zijn natuurlijk te weinig bewegen, te veel vet eten en ongezond voedsel mee voor overdag.
Prima op te lossen dus met een beetje wilskracht en routine, de eerste kilo's vliegen er sowieso altijd het hardst vanaf!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten