Nederland verprutst na Syriërscrisis nu ook Venezuelaanse crisis op Curaçao: 10% bevolking inmiddels vluchteling

Geen categorieokt 08 2018, 21:00
De mannen en vrouwen van Mark Rutte maken er weer eens een potje van. Hebben ze eerst de vluchtelingencrisis die Nederland teisterde in 2015 en 2016 volkomen verkeerd afgehandeld, waardoor er honderdduizenden mensen onnodig in Nederland neerstreken. Nu wordt deze humanitaire ramp nog eens herhaald op Curaçao, waar zo'n tien procent van de bevolking op het eiland inmiddels afkomstig is uit Venezuela. Nederland weigert het eiland te helpen.
Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen, toch? Als die wijsheid klopt, dan zijn Mark Rutte en zijn ondergeschikten alledrie ongelofelijke ezels. Want zij stoten zich nu voor de tweede keer aan dezelfde steen - de vluchtelingencrisis. De VVD'ers Rutte en Dijkhoff besloten om de grenzen niet te sluiten, maar om overal in het hele land asielzoekerscentra op te tuigen. Vaak compleet tegen de zin van de plaatselijke bevolkingen in. Kleine dorpjes werden compleet van demografische samenstelling veranderd door er mega-azc's te bouwen.
Anno 2018 zien we hoeveel geld en ellende dat beleid heeft opgeleverd. Maar het aanpassen? Waarom zou je?! Dus wanneer de volgende vluchtelingencrisis zich aandient - ditmaal op Curaçao, en de migranten komen niet uit Syrië maar Venezuela, maar het wanbeleid is weer volledig identiek. Zoals De Volkskrant schrijft:

"De afgelopen jaren heeft het autonome Caribische land binnen het Nederlands koninkrijk zo’n achtduizend Venezolanen een verblijfsvergunning gegeven. Mogelijk zesduizend Venezolanen zijn er illegaal.

De minister van Justitie, Quincy Girigorie, maakt een vergelijking tussen zijn land en Nederland: ‘In totaal is inmiddels ruim 9 procent van de bevolking hier het directe gevolg van de stroom uit Venezuela. Nederland biedt momenteel onderdak aan 250 duizend vluchtelingen, die 1,45 procent van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen. Nederland zou anderhalf miljoen vluchtelingen moeten aannemen om tot een vergelijkbare situatie als Curaçao te geraken.’"

Hulp vanuit Nederland krijgt het arme Curaçao niet. Ondanks dat dit onderdeel van het Koninkrijk totaal niet in staat is hierbij op eigen benen te staan. En dus wordt vanuit Den Haag oogluikend toegestaan dat ook dit deel van het land verpietert dankzij opnieuw wegkijken van het kabinet. En inmiddels is dus al bijna tien procent van het eiland Venezuelaans.
Goed gedaan weer, VVD. Heel trots op jullie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten