Nederland verprutst na Syriërscrisis nu ook Venezuelaanse crisis op Curaçao: 10% bevolking inmiddels vluchteling

Nederland verprutst na Syriërscrisis nu ook Venezuelaanse crisis op Curaçao: 10% bevolking inmiddels vluchteling

De mannen en vrouwen van Mark Rutte maken er weer eens een potje van. Hebben ze eerst de vluchtelingencrisis die Nederland teisterde in 2015 en 2016 volkomen verkeerd afgehandeld, waardoor er honderdduizenden mensen onnodig in Nederland neerstreken. Nu wordt deze humanitaire ramp nog eens herhaald op Curaçao, waar zo'n tien procent van de bevolking op het eiland inmiddels afkomstig is uit Venezuela. Nederland weigert het eiland te helpen.

Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen, toch? Als die wijsheid klopt, dan zijn Mark Rutte en zijn ondergeschikten alledrie ongelofelijke ezels. Want zij stoten zich nu voor de tweede keer aan dezelfde steen - de vluchtelingencrisis. De VVD'ers Rutte en Dijkhoff besloten om de grenzen niet te sluiten, maar om overal in het hele land asielzoekerscentra op te tuigen. Vaak compleet tegen de zin van de plaatselijke bevolkingen in. Kleine dorpjes werden compleet van demografische samenstelling veranderd door er mega-azc's te bouwen.

Anno 2018 zien we hoeveel geld en ellende dat beleid heeft opgeleverd. Maar het aanpassen? Waarom zou je?! Dus wanneer de volgende vluchtelingencrisis zich aandient - ditmaal op Curaçao, en de migranten komen niet uit Syrië maar Venezuela, maar het wanbeleid is weer volledig identiek. Zoals De Volkskrant schrijft:

"De afgelopen jaren heeft het autonome Caribische land binnen het Nederlands koninkrijk zo’n achtduizend Venezolanen een verblijfsvergunning gegeven. Mogelijk zesduizend Venezolanen zijn er illegaal.

De minister van Justitie, Quincy Girigorie, maakt een vergelijking tussen zijn land en Nederland: ‘In totaal is inmiddels ruim 9 procent van de bevolking hier het directe gevolg van de stroom uit Venezuela. Nederland biedt momenteel onderdak aan 250 duizend vluchtelingen, die 1,45 procent van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen. Nederland zou anderhalf miljoen vluchtelingen moeten aannemen om tot een vergelijkbare situatie als Curaçao te geraken.’"

Hulp vanuit Nederland krijgt het arme Curaçao niet. Ondanks dat dit onderdeel van het Koninkrijk totaal niet in staat is hierbij op eigen benen te staan. En dus wordt vanuit Den Haag oogluikend toegestaan dat ook dit deel van het land verpietert dankzij opnieuw wegkijken van het kabinet. En inmiddels is dus al bijna tien procent van het eiland Venezuelaans.

Goed gedaan weer, VVD. Heel trots op jullie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer