Nederlanders op de vuist vanwege te weinig fietsplekjes in de NS treinen!

Geen categorieokt 13 2019, 20:00
Korte lontjes zijn er genoeg in Nederland dat moge duidelijk zijn. De NS komt op de proppen met het nieuws dat er te weinig fietsplekjes in de treinen zijn. Hoe ze achter deze ingeving komen? Nou simpel, er zijn schijnbaar vaak ruzies om fietsplekjes in treinen. De ruzies zijn soms zo erg dat er fysiek geweld aan te pas komt. Mensen, doe toch eens normaal...
Ieder jaar groeit het aantal mensen dat met de fiets de trein neemt. Dit neemt nogal wat problemen met zich mee.

„De irritaties nemen hand over hand toe. Niet alleen bij fietsers, maar ook bij conducteurs die de wind van voren krijgen, als ze gevaarlijke situaties op de balkons moeten zien te voorkomen. Wij krijgen een toenemend aantal klachten over dit knelpunt”

Op dit moment wordt het tekort op enkele duizenden plekken gerekend. Een flink aantal, wat er dus ook voor zorgt dat men zich soms niet helemaal meer kan gedragen en er alles aan doet om een plekje te bemachtigen.

Met name op mooie fietsdagen is het kommer en kwel en moeten vaak gezinnen of groepjes fietsers op de perrons achterblijven. Wij pleiten voor aparte, gelijkvloerse fietswagons op spoorlijnen naar populaire recreatiegebieden.”

Van Boxtel heeft al gezegd rekening hiermee te houden bij de bouw van nieuwe intercity's. Dit in de hoop veel ongemakken van fietsers weg te nemen. Het is logisch dat het uitermate vervelend is als er te weinig plek is voor je fiets, maar de verhalen over het feit dat sommige mensen zelfs fysiek ruzie maken is te hilarisch voor woorden. Mensen gedraag je toch eens volwassen en zet jezelf eens niet zo te schande!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten