Nederlanders zien het niet meer zitten

Nederlanders zien het niet meer zitten

Je hoort het ze denken: "Ik heb er de kracht niet meer voor!"

Nederlanders zijn bijzonder somber over de nabije toekomst:

Nederlanders zijn nog nooit zo somber geweest over hun financiële toekomst. Uit een doorlopend onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 32 procent dit jaar een verslechtering verwacht.

Apart. Ik verwacht juist een verbetering. Dat komt ongetwijfeld doordat ik ook veel werk verricht voor Amerikanen, maar toch. Ook geloof ik er niet in dat een crisis iedereen treft. Er zijn altijd mensen die juist in die moeilijke tijden goed boeren. Zaak is om bij die exclusieve groep van harde, ondernemende werkers te horen.

Hoe dan ook: deze statistieken moeten aanleiding zijn voor het kabinet om flink te snijden in de uitgaven en om de belastingen eindelijk te verlagen. Zorg ervoor dat mensen meer overhouden; dan krijgen ze het vertrouwen vanzelf terug. En hoe meer vertrouwen ze hebben, hoe meer ze zullen uitgeven, wat weer wonderen doet voor de economie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer