Nederlands drinkwater nú al in het geding! Vitens: 'Komende dagen niet sproeien en geen zwembadjes vullen!'

Nederlands drinkwater nú al in het geding! Vitens: 'Komende dagen niet sproeien en geen zwembadjes vullen!'

Stockphoto van sproeiende tuinslang. Via Shutterstock.com, door thka

Vitens zag zaterdag op sommige plaatsen het waterverbruik tot wel 70 procent stijgen, ten opzichte van normaal. Warmte, droogte en natuurlijk de lockdown, zorgen ervoor dat veel meer mensen tegelijkertijd toch een soort vakantiegevoel willen creëren. En dan dreigt er een tekort!

Vitens meent het water wel snel weer aan te kunnen vullen, maar alleen als men vandaag en de rest van de week zuinig blijft doen. Sproeien en opzetzwembaden zijn volgens het bedrijf de 'grote slurpers'. Mocht men hier geen gehoor aan geven, dan kan het leiden tot een verbod. En dat is natuurlijk voor niemand leuk!

En toch is het wel frappant dat het bedrijf, zelfs met hoger verbruik in de afgelopen dagen, zó snel aan de bel trekt. Ik geloof ze wel hoor, en ze zijn er ook vast op tijd bij. Maar mijn god zeg, wat gaat het dan hárd! Zijn onze reserves dan zo klein? Is het verbruik dan echt zó hoog of kunnen we het niet snel genoeg aanvullen? Misschien is het wel een combinatie van factoren. In ieder geval: oppassen dus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties