shutterstock 1745082275

Linkse (ex-)journalisten Thijs Kleinpaste (D66) en Hidde Boersma vinden geweld tegen agenten 'inspirerend' en 'rechtvaardig'

Geen categoriemei 31 2020, 13:00
Het is werkelijk ongelofelijk wat er in de Verenigde Staten gebeurt. Wat misschien begon als vreedzaam protest tegen excessief politiegeweld, is uitgemond in wat lijkt op het begin van een nieuwe burgeroorlog!
Iedereen is fout
Een snelle blik op Twitter laat zien, dat zowel de demonstranten als de agenten, hun boekje vér te buiten zijn gegaan. Plunderingen, brandstichting, overvallen en vandalisme, gedaan door mensen die de demonstraties misbruiken. En aan de andere kant zien we agenten die nu wel héél makkelijk de trekker overhalen, maar ook met stenen en vuurwerk worden bekogeld...
De situatie is in zo'n rap tempo verslechterd, dat je eigenlijk niet meer met een schoon geweten echt voor één kant kunt kiezen. Behalve als je , dan wel:En hier deel twee: U leest het, "verzet mag gewelddadig zijn"! En dat klopt, maar dan wel een specifiek soort geweld. Verzet tegen (echte) nazi's bijvoorbeeld. Helaas hebben we het hier allang niet meer over zulk gericht geweld, bedoeld om 'de onderdrukker' tegen te houden. Dit is gewoon regelrecht opportunisme wat zich hier voltrekt!
https://twitter.com/KleinpasteThijs/status/1266986180807028738
Zowel Boersma als Kleinpaste verdraaien hier simpelweg de boel. Ze doen een beetje alsof Robin Hood een held is omdat hij van de rijken steelt en aan de armen geeft. Wat (soort van) prima zou zijn geweest als het daar bij zou blijven. Maar inmiddels zien we, bij wijze van spreken, Robin Hood en zijn roversbende ook complete dorpen in de hens zetten, vrouwen verkrachten en kinderen levend aan het kruis nagelen. Dan wordt het een beetje lastig om Robin Hood nog steeds als een held af te schilderen, of niet?
Precies, ja. En dat is dus wat Kleinpaste en Boersma hier doen. Sterker nog, als je in hun waanbeelden meegaat ga je straks nog denken dat die dorpen, vrouwen en kinderen maar een kleine opoffering voor een eerlijke en rechtvaardige nieuwe wereld zijn! Dat is volgens hun namelijk allemaal 'geoorloofd', of hooguit jammer, want men strijdt nou eenmaal tegen 'systematisch onrecht'.
Dit soort clowns redeneren alles vanuit een abstract, theoretisch perspectief. Ze zien dit vanuit een 'maatschappelijk kader' en een 'historische context', waardoor ze alle foute toestanden zo onder het tapijt schuiven: 'kleinigheidjes'. Lekker, dat soort types!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten