shutterstock 331390238

Twee crises tegelijk: VS vreest voor nieuwe uitbraken vanwege demonstraties door het hele land

Geen categoriemei 31, 12:00
Wie op Twitter kijkt ontkomt haast niet aan de filmpjes van betogers, plunderingen, geweld, brandstichting en keiharde rellen door heel Amerika. Hartstikke erg natuurlijk, maar het komt wat dat betreft wel op een héél ongunstig moment! Het coronavirus grijpt er namelijk nog steeds wild om zich heen.
Dit kan toch haast niet anders dan uitmonden op een nog veel groter drama dan dat het nu al is? Mensen die zich (hoe begrijpelijk ook) niet aan de lockdown-maatregelen houden en zijn gaan protesteren, hebben allemaal kans om besmet te zijn geraakt. Agenten en hulpverleners dus net zo.
Stel je voor dat er een stuk of tien demonstranten besmet zijn met corona. Die lopen tussen de menigte en besmetten er daar ook een paar. Men rent, vecht, komt in contact met politie en hulpverleners, die mogelijk ook besmet raken. Die zouden binnen de kortste keren hun collega's aan kunnen steken, en wat dan?
Politie-agenten en hulpverleners ziek thuis of aan de beademing? En wat als straks bij de Nationale Garde hetzelfde gebeurt? Dan krijg je misschien niet alleen tweede coronagolf maar ook een ernstig verzwakte overheid, die nu al moeite heeft met de situatie te bedaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten