Nederlands jongetje steelt de harten van miljoenen Amerikanen. Lees hier hoe Rick uit Spijkenisse dat voor elkaar kreeg

Geen categorieapr 11 2015, 9:00
Het ongelofelijke verhaal van hoe een 9-jarig jongetje uit Spijkenisse ineens de grote held van de Verenigde Staten werd.
Veel Nederlandse acteurs en actrices dromen van succes in Amerika. Velen hebben jaren van hun leven gestoken in die ambitie, maar verreweg de meesten druipen na enkele jaren weer teleurgesteld af. Yolanthe Schneider en Mickey Hoogendijk (wie? Ja, precies...) kunnen er over meepraten.
Toch wist één 9-jarig jongetje uit het pittoreske Spijkenisse te doen waar vele beroepsacteurs in slagen: die felbegeerde doorbraak in de Verenigde Staten. Rick Warmerdam werd uitgezocht door een Nederlands casttingbureau. De Amerikanen waren namelijk op zoek naar een jongetje met een vrij rond gezicht om de rol van stripfiguur Charlie Brown te spelen in een tv-commercial voor een wasmiddel. Ze konden niemand vinden aan de overkant van de Atlantische Oceaan, omdat naar verluid de jongens daar veel hoekigere gezichten hebben.
Ten einde raad kwamen ze naar Nederland, waar ze gelukkig de jonge Rick tegen het lijf liepen. De Amerikanen waren in een mum van tijd overtuigd: geen betere Charlie Brown, dan Rick Warmerdam!
Er moesten nog wel wat aanpassingen plaatsvinden. Rik kreeg het postuur van een Amerikaans jongetje aangemeten:
,,Maar ik moest wel een 'dikmaakpak' aan, omdat ik anders niet dik genoeg was om zijn rol te spelen,'' vertelt de jonge Spijkenisser. Dat viel niet mee. ,,Het was hartstikke warm in dat pak en we moesten nogal vaak opnames opnieuw doen.''
En een villawijk in Eindhoven kreeg een schildersbeurt, zodat het zou lijken op een welgestelde wijk in de Verenigde Staten. En zo geschiedde. Zie hier Rick Warmerdam alias Charlie Brown, die tegen een rugby trapt, uitglijdt, maar gelukkig een zorgzame moeder heeft die z'n kleding weer brandschoon kan wassen met een speciaal wasmiddel:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/all-Laundry-Detergent-Pig-Pen-30-TV-Commercial.mp4"][/video]
.
Z'n klasgenootjes moesten overigens erg lachen om de gezichten die hij trok.
Wij zeggen: fantastisch gedaan, Rick! We hopen nog veel van je Amerikaanse acteercarrière te mogen vernemen. Maar de eerste klap is een daalder waard, en jij hebt met deze allereerste stappen in Hollywood zeker je handtekening achtergelaten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten