Rechter vindt het nu wel welletjes met kraakstudenten in Maagdenhuis. Kun je raden voor hoeveel euro schade de bezetters hebben aangericht in het historische pand?

Geen categorieapr 11 2015, 8:04
Hopelijk valt dit weekend eindelijk het doek voor de vandalistische kraakstudenten die onder de dekmantel van 'beter onderwijs' een heel pand in de hoofdstad aftuigden.
We hadden al de oproep van CDA en VVD, maar gelukkig en ten langen leste mogen we daar nu ook het dwangbevel van de civiele rechter aan toevoegen: na weken van zuipen, slopen, drugs gebruiken, jatten en streng-marxistische propaganda valt het doek voor de 'Nieuwe Universiteit' die nu toch echt het Maagdenhuis - het bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam - moet gaan verlaten:
Voor de studenten die het Maagdenhuis in Amsterdam bezet houden, is het klokje gaan tikken. Ze moeten er vrijdag rond middernacht uit zijn. Dat volgt uit het bezoek van de deurwaarder, kort voor 20.00 uur. Hij heeft het vonnis van de rechter aan de bezetters betekend, wat inhoudt dat ze binnen vier uur weg moeten zijn.
De bezetters in het Amsterdamse Maagdenhuis weigeren echter te vertrekken. De groep zegt het pand maandagochtend te willen verlaten. Het Maagdenhuis zal echter vannacht niet meer ontruimd worden. Uit veiligheidsoverwegingen zal de ontruiming niet in het donker plaatsvinden. Daarmee lijken de studenten hun voorstel toch af te dwingen.
Voor alle duidelijkheid: ze zijn dus niet vertrokken. Het geurende en meurende tuig zit er nog steeds en meent dat het dit weekend nog een 'festival' (lees: nieuw excuus om het pand nog even goed uit te leven) moet organiseren alvorens maandag alle dreadlockjes hun biezen pakken en weer iets quasi-nuttigs gaan doen met hun leven.
In ieder geval: ze menen op te komen voor rechtvaardigheid, maar duidelijk is dat ze het recht niet meer aan hun zijde hebben (als ze dat ooit hebben gehad, tenminste), want de rechter achtte bewezen dat er niet alleen grootschalige vechtpartijen met gewonden (!) zijn geweest in het Maagdenhuis.. maar ook dat er voor de lieve som van 500.000 euro aan deuren, muren, plafonds en vloeren is vernield. Ja, dat leest u goed. Een half miljoen.
Graffiti is aangebracht in het statige pand, alsof het een soort vies krakershol is in plaats van het hoofdkantoor van een trotse universiteit. Deuren zijn geforceerd en plafondplaten zijn rücksichtlos naar beneden gehaald.
Lijkt me allemaal meer dan genoeg aanleiding om te kunnen vertrekken, maar de SP-studenten zelf denken daar anders over. Stuur de ME maar vandaag, zou ik zeggen, want iedere dag dat dit schorriemorrie nog langer in het Maagdenhuis mag blijven zitten is een dag dat de rekening weer oploopt. En u weet wie die uiteindelijk gaat betalen. Ik zal een hint geven: niet de armlastigen die alle vernielingen hebben aangericht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten