Nederlandse ambassadeur in Denemarken blijkt PVV-hater: viert feest dat VVD de PVV uitsluit

Geen categoriejan 17 2017, 13:00
Dit is volkomen onacceptabel gedrag van een man die ons land dient te vertegenwoordigen in Denemarken.
Henk Swarttouw is erg blij met zichzelf. Op zich is dat niet eens zo gek. Hij heeft namelijk een geweldig leuke baan waarbij hij 24 uur per dag met alle égards behandeld wordt. Meneer is immers onze ambassadeur in Denemarken.
Zo'n baantje zouden veel meer mensen willen hebben. Nou, goed nieuws: met een beetje mazzel kan Swarttouw heel binnenkort op zoek naar een nieuwe baan. Gisteren zette hij namelijk deze tweet op Twitter:
Screen Shot 2017-01-17 at 13.21.38
Dat is natuurlijk volkomen onacceptabel gedrag voor een Nederlandse ambassadeur. Deze man dient ons land, ons volk, en onze regering te vertegenwoordigen. Aangezien de PVV bij de verkiezingen van 15 maart zeer waarschijnlijk de grootste partij van het land wordt kan het dus zo zijn dat hij uiteindelijk in Denemarken het beleid moet uitvoeren van Geert Wilders.
Door deze uitspraak heeft Swarttouw zich in één tweet meteen onmogelijk gemaakt. Een ambassadeur hoort zich helemaal niet te bemoeien met de interne politieke aangelegenheden in ons land.
Maar ja, het establishment -- de elite, het partijkartel, hoe je deze groep machtswellustelingen ook maar wilt noemen -- heeft lak aan dat soort (ongeschreven) regels. Zogenaamde 'buitenstaanders' (lees: het gewone volk) mogen niets zeggen, maar zij komen zelf met alles weg. Zo ongelooflijk arrogant zijn ze nu eenmaal. Feitelijk is het hele establishment één grote dictatoriale klasse die geen tegenspraak duldt en potentiële critici stelselmatig klein probeert te houden.
Geheel terecht heeft de PVV al woedend gereageert op de tweet van de ambassadeur. Kamerlid De Roon heeft Kamervragen gesteld over deze materie en eist dus tekst en uitleg van het kabinet:

1.) Kent u de tweet van de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, waarin deze op het bericht dat de lijsttrekker van de VVD geen coalitie wil vormen met de PVV reageert met: Good news! No more “feeding the beast”?

2.) Hoe beoordeelt u het dat hier de PVV en/of de lijsttrekker van de PVV of hun politieke doelen wordt aangeduid als “the beast”? Welke verklaring kunt u, namens deze ambassadeur, er voor geven dat hij zich zo heeft uitgelaten?

3.) Bent u het met mij eens, dat deze ambassadeur zich hiermee ook denigrerend uitlaat over de miljoenen Nederlanders die achter de PVV staan?

4.) Vindt u dat het een ambtenaar, vertegenwoordiger van de Nederlandse regering, past om zich op deze wijze publiekelijk uit te laten over democratisch gekozen Nederlandse politici, een politieke partij en haar doelen en haar achterban? Zo niet, wat gaat u doen om dit te corrigeren en voor de toekomst te voorkomen?

Helaas lijkt de kans me bijzonder klein dat het huidige kabinet hier iets aan doet. Het goede nieuws? Als de PVV echt een goede uitslag neerzet en andere nieuwe partijen, die Wilders niet uitsluiten, dat ook doen kan meneer Swarttouw heel snel alsnog op zoek naar een carriere buiten de diplomatie. Want voor zijn huidige functie is deze PVV-hater duidelijk ongeschikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten