Nederlandse bakkers steunen Zwarte Piet: meer dan 80 procent maakt alleen zwarte Pieten

Geen categorienov 19 2016, 21:00
De grachtengordel en professionele racismeroepers (maar ik herhaal mezelf) hebben het nakijken.
Slecht nieuws voor Sylvana Simons, Jerry Afnogwattes en al die andere professionele racismeroepers die ons land arm is: de meeste bakkers maken Sinterklaasversnaperingen met Zwarte Piet erop. Roetveegpieten, Regenboogpieten, Witte Pieten, en bovenal Zeurpieten hebben dus het nakijken.

Bijna 82 procent van 160 bakkerijen geeft aan dat de pieten in de winkel alleen zwart zullen zijn. De overige winkels laten een mix van zwarte en andersoortige pieten zien (bijna 7 procent), of ze laten geen pieten zien (ook bijna 7 procent). 4 procent van de winkels heeft nog een andere optie. Van de ondervraagde winkels was er niet één die aangaf alleen andersoortige pieten te laten zien.

Aangezien wij nogal pro-Zwarte Piet zijn stel ik voor dat we publiekelijk een lijst bijhouden van bakkers die Zwarte Piet laten vallen en/of andersoortige Pieten laten zien. Normaal gesproken ben ik niet zo van het boycotten van bedrijven, maar daar maak ik dit keer graag een uitzondering voor. Dit gaat immers niet om politieke ideologieën, maar om de Nederlandse cultuur.
Die culturele watjes moeten we voortaan dus maar links laten liggen. Kijk de volgende keer dat je naar de bakker gaat even naar binnen; zie je een Zwarte Piet? Prima, koop er maar je brood. Zie je een mix van soorten Pieten of zelfs helemaal geen Pieten? Foto maken, op sociale media gooien, en naam en toenaam van de bakkerij erbij zetten.
Natuurlijk is het dieptriest dat er bakkers zijn die zo'n hekel hebben aan onze cultuur dat ze Zwarte Piet in de ban doen, maar uiteindelijk is er natuurlijk ook goed nieuws: meer dan 80 procent van de bakkers houdt Zwarte Piet gewoon in ere.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten