Nederlandse bevolking groeide met tienduizenden in eerste helft 2017: voornamelijk door immigratie

Geen categoriejul 31 2017, 9:00
Lang leve de open grenzen, nietwaar? Ahem.
Dankzij het ruimhartige immigratiebeleid is de totale bevolkingsomvang van Nederland gegroeid in de eerste zes maanden van dit jaar, zo maakte het CBS bekend. In totaal kwamen er zo'n 35.000 inwoners bij.
Aan geboorte- en overlijdenscijfers ligt het niet, zo wordt al snel duidelijk wie de nieuwe getallen onder de loep neemt. Er werden in namelijk slechts 82.000 kinderen geboren van januari tot en met juni. Daartegenover staan echter 78.000 sterfgevallen - een netto-toename van slechts 4.000.
De andere 31.000 nieuwe inwoners die Nederland rijk is, zijn hier voornamelijk gekomen door immigratie:

"De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van dit jaar met bijna 35.000 inwoners. Het grootste deel van die groei wordt veroorzaakt door migranten uit Azië en Europa. Ook zijn er meer Noord-, Midden- en Zuid-Amerikanen naar Nederland gekomen. Het aantal asielmigranten daalde. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In de eerste maanden van dit jaar schreven bijna honderdduizend migranten zich in bij een Nederlandse gemeente, 69.000 mensen vertrokken uit Nederland."

Dus. Zijn er nog wat mensen die de term 'massa-immigratie' willen ontkennen, wellicht? Die vraagtekens willen plaatsen bij theorieën dat de inheemse bevolking van Nederland langzaam vervangen wordt door anderen?
Nee? Mooi. Lijkt me namelijk ook haast niet meer te doen met dit soort getallen. Als je het netto-geboortecijfer en het netto-immigratiecijfer tegen elkaar afzet, dan zie je gewoon dat van de negen nieuwe Nederlanders, er hier acht binnenkomen via immigratie. Of anders gezegd: slechts één op de negen nieuwe Nederlanders begint diens verblijf in ons land als baby, in plaats van als opgegroeid mens dat op een vliegtuig springt. Best schokkend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten