Rechtse vrouw verdedigt "seksistische" Baudet: Voorwaardelijke Liefde is een leerzaam boek!

Geen categoriejul 31 2017, 16:39
Thierry Baudet wordt door linkse feministen weggezet als een seksistische vrouwenhater. Maar zijn 'vrouwonvriendelijke' boek Voorwaardelijke Liefde is juist enorm leerzaam voor "nette jongens", beaamt een rechtse columniste.
Is de voorman van Forum voor Democratie een seksist met een hekel aan vrouwen? Wel als we linkse activisten moeten geloven. Baudets boek Voorwaardelijke Liefde zou zelfs geweld tegen vrouwen propageren, stelt de uit Blaricum afkomstige activiste Anne Fleur Dekker. Maar volgens deze recensie van het boek door een rechtse vrouw is het boek helemaal niet vrouwonvriendelijk. Sterker nog, veel mannen zouden wat kunnen leren van Voorwaardelijke Liefde.
Volgens de recensente wordt onze samenleving steeds vrouwelijker, en zijn veel mannen tegenwoordig verwijfd:

"De maatschappij feminiseert. Mannen gaan zich steeds meer gedragen als vrouwen. Typisch mannelijk gedrag (zoals stoeien) wordt van kinds af aan de kop ingedrukt, de zieligheidsindustrie is booming, emotie wint het van ratio en de verzorgingsstaat wordt groter, machtiger en lomper."

En dat is een probleem. Veel vrouwen wíllen namelijk helemaal geen verwijfde softie, maar een stoere man die hen kan beschermen. Een man die zich niet onderdanig opstelt richting vrouwen, maar leiderschap toont en een sterke wil heeft. Op dat punt kunnen veel moderne mannen nog wat leren van Baudets roman. De columniste schrijft:

"Ik wil niet bepleiten dat vroeger alles beter was, maar ik denk dat het zeer waardevol voor de maatschappij als geheel is als we de Europese masculiniteit in een modern jasje laten terugkeren en stimuleren."

Met andere woorden: mannen moeten niet bang zijn om man te zijn. Dat is namelijk niet alleen fijner voor mannen zelf, maar ook voor vrouwen. Uiteindelijk zijn zij niet op zoek naar een vrouwelijke jongen, maar naar een stoere man:

"De geslaagde moderne man is lief, zorgzaam, hoffelijk, maar ontwikkelt zijn masculiniteit en weet hoe hij een vrouw in de hand moet houden en zwicht niet voor mood swings, manipulaties en feministische onderdrukking.

Mannen, geef ons de Europese masculiniteit terug. Wij vrouwen smachten ernaar!"

Zo, dat is nog eens duidelijke taal! Voorwaardelijke Liefde een vrouwonvriendelijk boek? Integendeel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten