Nederturken moeten zich kapotschamen: Ebru Umar zwaar bedreigd

Geen categorieapr 29 2016, 11:00
Ebru Umar bezwijkt niet, ondanks het enorme aantal bedreigingen aan haar adres.
De heldhaftige columniste Ebru Umar, die de waarheid en niets dan de waarheid heeft verkondigd, wordt sinds haar aanhouding afgelopen week ernstig bedreigd, aldus berichten van de Nederlandse Ambassade in Turkije. Deze heeft contact opgenomen met de Turkse politie, die de Nederlands-Turkse beveiliging heeft aangeboden. Zij zou dat echter hebben afgewezen, om niet nog meer aandacht op zich te vestigen daar.
Punt is: die beveiliging zou waarschijnlijk ook weinig uithalen daar. Je zou denken dat vooral Turken in Turkije de beschuldigingen jegens 'hun' president niet zouden pikken, gezien het algemene sentiment tegenover journalisten daar. "Daar weten ze niet beter", zou je heel misschien nog kunnen betogen. Maar dat is dus het erge, want de bedreigingen komen helemaal niet hoofdzakelijk uit Turkije. Ze komen uit Nederland.
Je zou toch denken dat de Nederlands-Turkse gemeenschap iets heeft meegekregen van onze normen en waarden, zoals persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Dat geven wij eenieder die hier opgroeit of leeft mee, en terecht ook. Tuurlijk, ik zeg het er maar meteen bij om de bekende "je mag niet iedereen over één kam scheren!"-opmerking te voorkomen: nee, niet iedereen veegt zijn achterste af met onze grondwet. Feit is wel dat een groot aantal dat wel lijkt te doen, als we naar de vele walgelijke bedreigingen richting Ebru kijken. Enkelen haalden het zelfs in hun hoofd bij haar huis in Amsterdam in te breken, om dit vervolgens te bekladden met leuzen als "hoer".
Dus hier mijn vraag richting de Nederturken: wat is er aan de hand? Waarom is het zo lastig te accepteren dat sommige mensen een mening hebben die misschien niet overeenkomt met die van jou? Meer en meer krijg ik het gevoel dat sommige Turken hier meer in het verleden leven dan 99% van de Turken in Turkije, en dat is minstens zorgwekkend te noemen. Waarom gaan deze mensen niet gewoon terug naar het land van hun voorvaderen, waar alle journalisten die nog op vrije voeten zijn tenminste als papegaaien de glorieuze leider van het Nieuw-Ottomaanse Rijk napraten?
Dat is natuurlijk de hypocrisie van deze mensen. Wél lekker profiteren van wat hier door de eeuwen heen is opgebouwd, maar niet accepteren dat er nu eenmaal voorwaarden hangen aan het verblijf in Nederland, zelfs als deze niet zwart op wit staan. Wie A zegt, moet ook B zeggen, zo simpel is het. En ik zeg "bravo Ebru", voor het zich niet laten afschrikken door deze onbegrijpelijk intolerante figuren. En tegen die 'stoere' mensen die het aandurven om haar op social media en elders te bedreigen, kan ik alleen maar zeggen: schaam jullie, en rot toch lekker op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten