Nee, nee, nee! We kunnen Koerdische terroristen niet steunen om ISIS weg te vagen

Geen categoriemei 01 2017, 17:30
De YPG is de Syrische tak van de PKK, een terroristische organisatie van marxistisch-leninistische Koerdische terroristen die hun eigen staat willen oprichten en dat doel met geweld willen bereiken.
Eerder vandaag berichtte Tim Engelbart over een vrouwelijk eskader van de YPG. De Koerdische strijders zijn van plan om het op te nemen tegen ISIS. En dan ook nog eens bij Raqqa, hét bolwerk van de radicaal-islamitische terreurorganisatie.
Je zou denken: dat is een prima zet. ISIS moet immers kapot, het liefst vandaag nog. Niemand kan er dus op tegen zijn dat welke groep dan ook de aanval inzet op die psychopaten, zéker als dat ook nog eens gebeurt door vrouwen. Toch?
Helaas is er één probleem: de YPG is niet de Syrisch-Koerdische versie van het Nederlandse Verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Zoals deze expert uitlegt op Quora is de YPG de gewapende tak van de PYD. En die PYD is op zijn beurt gelieerd aan... de PKK.
Screen Shot 2017-05-01 at 17.27.41
Expert Ralph Lengler legt uit:

The Yekîneyên Parastina Gel (YPG) is the military arm of the Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD), the Syrian affiliate of the PKK. Most of the YPG commanders and fighters are Qandil-Kurds, i.e. PKK.

We kunnen nooit en te nimmer samenwerken met terreurorganisaties -- wat de PKK is, ook volgens Amerika én de Europese Unie -- om een andere terreurorganisatie te vernietigen. In het verleden is dat verschillende keren geprobeerd, steeds weer met een vreselijk slechte afloop.
Er is maar één manier om ISIS echt te vernietigen, zonder dat dit grote problemen veroorzaakt op de lange termijn: de NAVO moet het zelf doen. De EU, Amerika en -- jawel -- Turkije moeten gewoon samen optrekken en ISIS vernietigen. Er is werkelijk geen mens die gelooft dat ze dit niet razendsnel voor elkaar kunnen krijgen als ze dat willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten