Nepfeministen gaan los op de brandweer: 'Schande dat we hetzelfde moeten doen als mannen!'

Geen categoriejun 30 2017, 13:00
Feminisme: wel dezelfde rechten, maar natuurlijk nooit dezelfde plichten.
Man en vrouw zijn gelijk. Daar is iedereen in Nederlands, behalve een stel salafistische vrouwenpesters die hier zo snel mogelijk zouden moeten vertrekken, het wel over eens. Het feminisme bracht in haar begintijd prima dingen: gelijke behandeling voor man en vrouw voor de wet, stemrecht voor iedereen en andere basale rechten. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar helaas is het sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan.
De werkelijkheid wil namelijk dat hedendaagse feministen totaal ontspoord zijn en doordrenkt zijn van hypocrisie. Gek genoeg maken deze dames (en heren) zich namelijk alleen druk als vrouwen niet gelijke rechten krijgen (terecht) maar doen ze of hun neus bloedt als ze opeens ook met gelijke plichten worden opgezadeld.
Want ja: dan zijn man en vrouw opeens "toch echt anders". De meest recente schreeuwpartij hierover is nota bene uitgebroken bij de brandweer, waar sommige vrouwen zich bij hun vakbond zijn gaan beklagen over de nieuwe conditietests die daar worden afgenomen. Brandweerlieden moet vanzelfsprekend over een uitstekende conditie beschikken om hun werk goed te kunnen doen, maar tot voor kort had elk lokaal korps wel zo zijn eigen manier om daarop te testen. Daarmee waarborg je natuurlijk niet de brandveiligheid, waarmee het meer dan terecht is dan men besloot om gewoon één test voor heel Nederland te ontwikkelen: dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
Dat vinden sommige brandweervrouwen echter dus niet zo leuk: waar zij vroeger nog een lagere score mochten halen, simpelweg om hun vrouw-zijn, wordt er bij deze test geen verschil meer in lengte, gewicht of geslacht gemaakt: iedereen moet precies hetzelfde kunnen. En wat is daar nou gek aan te noemen? Of je nou dik of dun, groot of klein, man of vrouw bent: je doet allemaal precies hetzelfde werk. Het is niet alsof de grote sterke kerels naar de grootste branden gestuurd worden en de tengere vrouwtjes alleen maar katten uit bomen mochten halen: iedereen verricht dezelfde heldendaden.
De waarheid is echter dat vrouwen inderdaad doorgaans fysiek minder kunnen leveren: dat soort lichamelijke verschillen ontkom je niet aan. Maar is dat een reden om dan maar de kwaliteitseisen voor naar beneden te schroeven, omdat iemand toevallig eigenlijk niet de juiste conditie heeft maar wel heel graag lid van de brandweer zou zijn? Dat dient alleen maar politiek-correcte doeleinden, en komt absoluut niet de brandveiligheid van ons land ten goede. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de klachten over deze specifieke conditietest niet gegrond kunnen zijn: het is heel goed mogelijk dat de test inderdaad te zwaar is en het wel een tikkeltje vriendelijker kan, maar dan moet dat gewoon voor iedereen doorgevoerd worden, en niet alleen voor vrouwen, kleine mannetjes of wie dan ook. Gelijke rechten prima, maar dan zal men de plichten toch ook echt moeten slikken. Geslacht was immers maar een social construct, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten