Nepotisme? Door minister Ollongren ingehuurd bedrijf heeft D66-campagnekas met €7500 gespekt

Nepotisme? Door minister Ollongren ingehuurd bedrijf heeft D66-campagnekas met €7500 gespekt

Mark Rutte (VVD) en Lodewijk Asscher (PvdA). Bron: Screenshot Schiphol / YouTube (Creative Commons).

Het bedrijf HackDefense werd door minister Kajsa Ollongren ingehuurd om voor de Kiesraad verkiezingssoftware te onderzoeken. De overheid maakte ook de giftenlijst van politieke partijen openbaar. Op die lijst vinden we Mark Koek terug, die geld heeft gedoneerd aan D66, die tevens eigenaar is van HackDefense. Hebben we hier te maken met onze eigen poldernepotisme?

?ref_src=twsrc%5Etfw

Dit is nog eens opvallend nieuws; HackDefense was deze maand ineens te vinden op de giftenlijst voor politieke partijen. Het bedrijf had aan D66 maar liefst €7500 overgemaakt. Belangeloos? Dat is nog te vraag, want de directeur van HackDefense is D66'er Mark Koek. Hij heeft met zijn bedrijf dus zowel de politieke partij van Ollongren van financiële middelen voorzien, als geprofiteerd van haar beleid in de vorm van een zakelijke opdracht.

Dus wat is hier nu aan de hand? Heeft Ollongren iemand uit haar eigen gelederen een mooie klus bezorgd? Daar lijkt het wel een beetje op. Naast dat Koek filantroop is, die een vrij gulle gift heeft gedaan, is hij ook nog eens actief voor D66 Leiden, waar hij de rol van vertrouwenspersoon op zich neemt. Dit is natuurlijk wel heel verdacht.

Forum voor Democratie heeft hierover al Kamervragen gesteld, want is hier sprake geweest van een vriendendienst?

?ref_src=twsrc%5Etfw

Hopelijk krijgt Nederland hier snel een antwoord op, want dit zaakje stinkt natuurlijk aan alle kanten. Op deze manier heeft het alle schijn van een vriendendienst die Ollongren leverde door HackDefense in te huren. Een bedrijf dat toevallig geleid wordt door een D66'er, en daarnaast ook nog een donateur in verkiezingstijd. Dat kán natuurlijk eigenlijk niet, kunnen we nu wel vaststellen.

De enige vraag die nog een antwoord behoeft, is of er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden ‒ te weten omkoping. Aan het kabinet nu, om dat nu eens in alle eerlijkheid uit te zoeken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties