Neprechtse VVD levert ons verder uit aan Europa: 'Niet meteen nee zeggen tegen Europese minister'

Geen categoriesep 27 2017, 18:00
De zwaar impopulaire Franse president Macron wil in rap tempo een Europese Minister van Financiën en doorheen jagen, en het lijkt erop dat hij in ieder geval vanuit Nederland geen tegenstand zal krijgen.
Ah, de zogenaamd 'rechtse' VVD is weer eens bezig. Weet u nog waar die afkorting ook alweer voor staat? Inderdaad: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Het is dan ook minstens curieus te noemen dat deze partij zo makkelijk is met het uitleveren van onze vrijheid, onze soevereiniteit.
Het idee speelt al jaren, maar bij gebrek aan voortgang in eigen land probeert president Macron nu zoveel mogelijk utopische Europese plannetjes erdoorheen te krijgen, al helemaal nu de Britten niet meer meedoen. Europees leger? Graag. Een begroting voor alle Euro-landen? Niets liever. Een Europese Minister van Financiën? Gisteren nog!
Dat laatste plan ligt nu serieus op tafel in Brussel, wat betekent dat de Europese keizer zijn uiterste best doet om bewindslieden in de lidstaten voor zijn soevereiniteitsslopende plannetje te winnen. In Nederland hoeft hij in ieder geval niet op weerstand te rekenen: de VVD gaat dat varkentje wel wassen hier. Tweede Kamer-lid voor de VVD Anne Mulder vertelde dat hij - ja, hij - niet per se tegen het voorstel van Macron is. Eigenlijk verschillen de twee heren enkel van mening over de precieze invulling van het takenpakket van zo'n minister. Zo ziet de VVD'er het niet zitten als zo'n Europese geldbons zelf ook belasting kan heffen, maar dat bezwaar zal één dezer dagen wel van tafel gaan: leden van de Brusselse elite zonder geldroofmiddelen in hun gereedschapskistje zijn immers als een tijger zonder tanden.
Het is dan ook wachten op de eerste reactie van voormalig, huidig en toekomst premier en VVD-voorman Mark Rutte: stribbelt hij ook nog even symbolisch tegen, of laat hij zich meteen vangen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten