Nergens wordt automobilist zo gepest als in Nederland

Geen categoriedec 11 2013, 10:14
Nederland wordt het duurste autoland van Europa.
Als het plan voor het verhogen van de aanschafbelasting (bpm) wordt uitgevoerd, wordt Nedelrand het duurste autoland van Europa. Dat zeggen ANWB, Bovag en RAI Vereniging tegen De Telgraaf.
De organisaties vinden het dan ook belachelijk dat de automobilist voor de zoveelste keer krom moet liggen omdat Den Haag geld 'nodig' heeft. Dit keer is het excuus dat het financiële gat voor de pensioenplannen van het kabinet gevuld moet worden, maar iedere keer is er weer een ander excuus.

"Dit plan kunnen we niet serieus nemen en lijkt een slechte vervroegde 1 aprilgrap. Het is absurd en we manen het kabinet om de problemen binnen het dossier ’werk en inkomen’ op te lossen en niet wederom lukraak in de portemonnee van rijdend Nederland te graaien," vat Tom Huyskens van de Bovag de boosheid samen. "Zo’n voorstel is buiten alle proportie, aangezien de bpm vanaf 2015 al met 200 miljoen euro wordt verhoogd als gevolg van het Herfstakkoord tussen VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP."

De ANWB is het daar helemaal mee eens. Een zegsman laat weten: "Deze maatregel zou niet alleen de kopers van een nieuwe auto, maar iedereen raken." Mensen die een tweedehands auto kopen betalen namelijk gewoon mee aan de afschrijving van de bpm. Een kind kan dat nog begrijpen, maar Den Haag blijkbaar niet.
Nou ja, misschien is dat niet helemaal waar: het is nauwelijks te bevatten, maar naast CDA en SGP verzet de VVD zich ook tegen het voorstel. Op het moment gebeurt dat binnenskamers, maar met een beetje mazzel - en ruggengraat (haha, mooie grap, ik weet het) - zeggen ze dat binnenkort ook publiekelijk.
Als u lid bent van boven genoemde belangenorganisaties, neem dan even contact met ze op om ze te bedanken voor hun inzet... en om ze op het hart te dragen om vooral niet op te geven. Iedere keer dat links extra geld wil is de automobilist het haasje. Daar moet een einde aan komen. Het is aan Bovag, ANWB en de RAI Vereniging om daar voor te zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten