Stoet met Mandela aangekomen bij regeringsgebouw

Geen categoriedec 11 2013, 10:15
Drie dagen.

De stoet met het stoffelijk overschot van Nelson Mandela is woensdagochtend aangekomen bij de Union Buildings, de regeringsgebouwen van Zuid-Afrika in Pretoria. Dit heeft nieuwszender CNN gemeld. De ex-president zal er 3 dagen lang worden opgebaard.

Zoals je zou verwachten, stonden duizenden Zuid-Afrikanen langs de weg om Mandela de laatste eer te bewijzen. Een leraar, Thapelo Diamini, legt uit: "Dit is een betekenisvol moment voor mij en mijn kinderen." Daarom had hij twee uur lang op het konvooi gewacht.
Toch zijn er langzamerhand ook andere geluiden te horen. Veel automobilisten hebben het bijvoorbeeld weg gehad met alle wegafsluitingen. Eén van hen, een dame, zegt: "Ik probeer hier langs te komen omdat ik naar mijn werk moet. Ik respecteer Mandela, maar het rouwen heeft lang genoeg geduurd. Ik denk niet dat hij het zo had gewild.”
En daar heeft ze zeker een punt mee. Op een gegeven moment moet het ook weer over zijn. Mandela was een groot man die veel heeft betekend voor zijn land, maar ik betwijfel ten zeerste dat hij een begrafenis van 10 dagen had gewild. Volgens mij wilde hij gewoon ten ruste worden gelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten