Nibali op schema om Tour te winnen

Geen categoriejul 14 2014, 19:04
Winst.
Vandaag was een schitterende dag in de Tour de France; er werden over echte bergen gereden, en de finish was ook nog eens bergop. Liefhebbers weten dan wat ze kunnen verwachten: vuurwerk. En veel ook.
Dat bleek te kloppen. Een groepje renners ontsnapte vroeg, en reed een paar minuten voorop. Dat was met name mooi voor de Pool Kwiatkowski die weleens een flinke slag kon slaan in het algemeen klassement. Een paar kilometer voor de finish werd hij echter ingehaald door alle andere klassementsrenners; zijn vluchtpoging leverde hem uiteindelijk dus niets op.
Jammer voor hem, maar fantastisch voor de Italiaan Nibali. Die won de etappe namelijk op grootste wijze. Hierdoor heeft hij niet alleen het geel in handen, maar is hij ook opeens de absolute favoriet voor de eindoverwinning. Alberto Contador, die andere wielergrootheid, stapte vandaag namelijk af nadat hij weer hard was gevallen.
Bauke Mollema deed het aardig maar moest een groepje met andere favorieten toch voor zich laten. Het heeft er alle schijn van dat hij niet zo goed is als vorig jaar, maar gelukkig wist hij de schade te beperken. Wellicht dat hij op een andere dag wél mee kan met de allerbesten. In ieder geval doet hij nog steeds mee voor een top tien plek. Sterker nog, in principe komt hij zelfs nog in aanmerking voor de top 5.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten