Nibud wil dat 'mensen met financiële problemen' 10 procent sparen. Maar van welk geld?

Nibud wil dat 'mensen met financiële problemen' 10 procent sparen. Maar van welk geld?

Het Nibud heeft dé ideale oplossing voor mensen met geldproblemen: ze moeten vanaf nu gewoon 10 procent van hun inkomen opzij zetten. Wie spaart die heeft wat.

Je zou denken dat het een enorme grap is, maar nee, het Nibud meent het serieus.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt voor het eerst in zijn bestaan met gedragsregels die geldproblemen bij consumenten moeten helpen voorkomen. Het instituut heeft drie vuistregels bedacht om mensen meer grip op hun financiële situatie te laten krijgen.

De tips zijn in principe heel goed: je uitgaven en inkomsten van tevoren plannen en je saldo regelmatig bekijken en controleren. Nou kan je natuurlijk niet alles voorzien, maar het gaat erom dat je in grote lijnen een plan klaar hebt liggen en controleert dat je je daar ook aan houdt.

Maar dan komen we bij de derde vuistregel: mensen met financiële problemen moeten vanaf nu 10 procent van hun inkomen sparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70 procent van de mensen die moeite hebben om hun rekeningen te voldoen minder dan 1000 euro spaargeld heeft.

Ja, dat is nogal wiedes, he? Als je je rekeningen niet kunt voldoen kun je ook niet sparen. Een kind begrijpt dat nog, maar de hoogopgeleide dames en heren van het Nibud blijkbaar niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties