Niemand heeft vuurwerk in anus kat gestopt

Geen categoriejan 06 2014, 20:30
We zijn met z'n allen in een anti-vuurwerkhype getrapt.
Eigenlijk kon je het zien aankomen: er is weinig, of beter gezegd, helemaal niets waar van het verhaal dat iemand rond de jaarswisseling vuurwerk in de anus van kat Luna stopte. Vrijwel alle media gingen gretig aan de haal met het verhaal. Logisch, want iedereen heeft een hekel aan dierenbeulen. Dierenmishandeling blijkt nauw samen te hangen met andere vormen van grensoverschrijdend gedrag, tot gruwelijke misdrijven aan toe.
Bovendien paste het verhaal van de opgeblazen kat uitstekend in de anti-vuurwerkpropaganda van de afgelopen weken, mede mogelijk gemaakt door ANP en GroenLinks. Helaas voor GroenLinks en alle andere vuurwerkhaters: er is niemand zo gemeen geweest om een rotje in de anus van een kat te schuiven. Volgens de politie blijkt na onderzoek door de faculteit Dierengeneeskunde te Utrecht dat er mogelijk zelfs helemaal geen vuurwerk aan te pas is gekomen:

Het kan zijn dat de kat gewond is geraakt door vuurwerk dat in de buurt afging, of dat hij over vuurwerk heen is gelopen. Ook een aanrijding is niet uit te sluiten, meldt de woordvoerder.

De dood van de kat leidde tot veel verontwaardiging. De eigenaar van het dier maakte een eind aan een zoektocht op Facebook naar de dader, omdat de sfeer van een volksgericht dreigde te ontstaan.

Het begon inderdaad op een volksgericht te lijken, niet alleen tegen de mogelijke dader (die dus helemaal niet bestaat) maar ook tegen iedereen die vindt dat consumentenvuurwerk moet blijven. Wie voor vuurwerk is, is een dierenbeul, zo klonk het op de sociale media. Het is dus oppassen geblazen bij de volgende verbodshype: of het nou gaat om Zwarte Piet of consumentenvuurwerk, er staan altijd wel linkse mensen klaar om een politiek slaatje te slaan uit (vermeende) misstanden. En de media doen er vrolijk aan mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten