Nieuwe cijfers tonen: inburgering mislukt totaal. 40% doet er veel te lang over, 1500 treuzelaars kregen boete

Nieuwe cijfers tonen: inburgering mislukt totaal. 40% doet er veel te lang over, 1500 treuzelaars kregen boete

Het inburgeren in de Nederlands samenleving gaat veel allochtonen nog niet bijzonder goed af, zo is de treurige conclusie als je het nieuwste rapport van DUO - de overheidsinstantie die gaat over het inburgeringstraject - leest. Veertig procent doet er te lang over, en meer dan duizend mensen zijn inmiddels op de bon geslingerd vanwege hun matige tot zeer slechte vorderingen.

Het gaat niet bijzonder goed met het integratietraject in Nederland, zo is de treurige conclusie als je de nieuwste cijfers van DUO bekijkt. Deze bij het Ministerie van Onderwijs horende dienst is verantwoordelijk voor de uitvoeringen van inburgeringscursussen. En vandaag werd bekendgemaakt dat de dienst al zo'n 1500 boetes heeft uitgedeeld aan mensen die gewoon veel te weinig vorderingen maakten met hun cursus en zich er gewoon makkelijk vanaf willen maken:

C9NvfGQW0AA_JBG.jpg large

Die cijfers zijn echter nog het topje van de ijsberg. Want alhoewel de overheid voorschrijft dat je slechts 3 jaar mag doen over je inburgeringscursus, gaat ruim 40% van de in Nederland te integreren over die termijn heen - soms zelfs ruimschoots:

Bespottelijk. En we pikken dat allemaal gewoon, hè?

We delen hier en daar wat boetes uit, en we stellen rapporten op. Goed om de problemen in beeld te krijgen, maar ik hoop ook dat de politiek in Den Haag wel gaat dóórpakken op basis van deze cijfers. Dus: geen boetes meer voor mensen die hun eigen inburgeringscursus vergallen. In plaats daarvan worden deze mensen gewoon uitgezet naar hun land van herkomst. In Nederland mogen wonen is immers geen recht maar een privilege, en dat kan worden ingetrokken als je je niet aan de regels houdt.

Het wordt namelijk eens tijd in Nederland om écht op te treden tegen degenen die denken zich gemakkelijk af te maken van het integreren hier. Nee, je doet mee - voor de volle honderd procent - en anders kan je gaan. De tijd voor het bakken van zoete broodjes moet zo langzamerhand wel afgelopen zijn!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties