Nieuwe top Trump-Poetin is nodig, aldus Kremlin

Geen categoriejul 24 2018, 21:00
De eerste top is nog maar net voorbij en het Kremlin wil al een volgende! Zij hebben een uitnodiging ontvangen en zullen opnieuw met de VS om tafel zitten in dit najaar. Via de Telegraaf.
Joeri Oesjakov, Russische regeringsadviseur, zei vandaag dat zowel Moskou als Washington de noodzaak in zagen van een nieuwe ontmoeting. Zij hopen allebei op meer concrete resultaten. Hoewel Rusland nog geen praktische voorbereidingen in werking heeft gezet zullen er ongetwijfeld mensen zijn benaderd die daarbij een rol gaan spelen als de tijd daar is.
De vorige top in Helsinki zorgde voor veel ophef, vooral door Trump's optreden wat ertoe heeft geleid dat mensen hem hebben beschuldigd van verraad. Poetin kwam er eigenlijk zonder kleerscheuren vanaf en opereert duidelijk vanuit een comfortabele positie.
Toch lijken de beide partijen elkaar nodig te hebben om de geopolitieke invloedssferen weer even scherp in elkaars netvlies te branden. Assad blijft hoogstwaarschijnlijk zitten na de oorlog in Syrië, spanningen tussen Russische bondgenoot Iran en Amerikaanse bondgenoot Israël is ook reden voor zorgen en dan is er nog de handelsoorlog waar ook de EU en China last van hebben en geheid een plaats aan de tafel zullen opeisen als hun belangen in het geding komen door een of beide partijen.
Het zal nu dus vooral achter de schermen van het Kremlin en Washington spannend worden. Het Kremlin zal niet alleen experts binnen moeten halen maar ook iemand die Trump enigszins doorheeft en weet hoe hij te bereiken is. Aan de Washington kant wordt het helemaal spannend omdat daar het idee heerst dat Trump ingefluisterd moet worden en dan nóg de kans bestaat dat hij wat anders gaat doen. De najaars-top kon dus wel eens heel bijzonder en belangrijk gaan worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten