image1

Nieuwe trend: het personaliseren van je keuken

Geen categoriesep 11 2019, 11:59
Hoewel de keuken een van de meest belangrijkste ruimten in onze woning is, is deze vaak wat saai, leeg en onpersoonlijk. Je kunt er ook niet altijd zoveel mee doen: het moet nu eenmaal een schone en overzichtelijke ruimte zijn. Maar hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je keuken wat meer sfeer, gezelligheid en persoonlijkheid krijgt? We geven je een aantal handige tips.
Een gezellig huis zit hem vaak in de details. Er zijn allerlei manieren waarop je met een kleine accessoire een enorme sfeer neer kunt zetten: zeker in de keuken. Kijk bijvoorbeeld naar gepersonaliseerde accessoires om de keuken toch net wat persoonlijker te maken. Je kunt online je eigen ovenwanten laten bedrukken, of laat deze persoonlijke sfeer terugkomen in kleine foto’s op de koelkast, leuke kaartjes aan de muren of een gepersonaliseerd keukenschort. Het zit hem vaak in de kleine dingetjes!
Je hoeft geen schilder te zijn om mooie muurteksten op de muur te kunnen plaatsen: je kunt deze teksten gewoon online bestellen en vervolgens in een paar minuutjes op de muur hebben zitten. Hartstikke leuk voor slaapkamers, maar ook perfect voor de keuken. Maak een persoonlijke muurtekst met de normen en waarden van je familie bijvoorbeeld, laat een mooie quote afdrukken of plak het recept van jullie favoriete gerecht op de keukenmuren. Hartstikke leuk! Je kunt het zelfs in zoverre personaliseren dat zelfs het formaat, de kleur en het lettertype helemaal naar wens aangepast kunnen worden. Ben je de muursticker beu? Dan heb je deze zo verwijdert en vervangen voor een nieuwe variant.
Hoewel gordijnen in de keuken vaak erg lastig zijn (de vetvlekken en etensgeuren blijven er natuurlijk ontzettend in hangen), betekent dit niet dat raamdecoratie onmogelijk is. Een uniek patroon raamfolie kan je keuken net dat beetje sfeer en gezelligheid geven dat je zoekt. Het raamfolie geeft wat meer privacy, geeft een gevoel van warmte en zorgt er daarnaast voor dat de zon niet te enthousiast op je gerechten schijnt. Het raamfolie is beschikbaar in alle vormen, kleuren en maten en dus helemaal naar eigen wens en stijl aan te passen.
Hoewel het niet in iedere hoek van de keuken mogelijk is kun je de ‘normale’ muren behangen met een persoonlijk fotobehang. Je brengt het in meerdere stroken aan en zorgt er zo voor dat jouw keuken een samenhang wordt van gezellige momenten met vrienden en familie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten