Ontwijkende carnavalsclown Klaas Dijkhoff door journalist voor blok gezet om islamitisch onderwijs: "u wist dat niet?"

Geen categoriesep 11 2019, 15:00
Klaas Dijkhoff (VVD) probeert met zo min mogelijk moeite een graantje mee te pikken in de discussie over het salafisme op Nederlandse scholen. De problematiek is al jaren bekend, maar Dijkhoff komt nu pas met een wetsvoorstel. De journalist van Nieuwsuur stelde de VVD'er daarom voor het blok inzake het haatzaaien tegen andersdenkenden: "als ik u zo hoor dan wist u dit niet!?"
Of Dijkhoff al langer wist van de problematiek rondom het salafisme in het islamitisch onderwijs? Natuurlijk wel, maar Dijkhoff is geen politicus die een sprong in het diepe waagt. Zelfs zijn kunstmatige desertie in de casus Klimaatakkoord was planmatig slecht gepland.
En ook in deze discussie zien we een ideeënloze VVD. De partij die de afgelopen dertig jaar aan de macht was komt anno 2019 nog even aanzetten met een wet om de gevaren van salafisme in te dammen. Hoe rijkelijk laat ben je dan? Het is de definitieve diskwalificatie voor een regeringspartij: men neemt een loopje met de veiligheid van Nederlanders tot zover zelf dat journalisten er vanuit gaan dat Dijkhoff dan wel héél erg dom moet zijn. Dat hij 'het niet wist'.
Want om nu in de eerste week van september deze verontwaardiging te ensceneren voor de nationale televisie is best wel een belediging richting de kiezer. Ronny Naftaniel van het Joods Humanitair Fonds doorziet de gemakkelijke en planmatige retoriek van de diverse actoren in deze discussie:
Precies, de tijd om geschokt te zijn of te te vertellen hoe ernstig het allemaal wel niet is, is definitief voorbij. Tijd dus voor actie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten