Campagnetijd! VVD’er Dijkhoff komt ineens op voor ‘gewone man’ en zegt ‘nee’ tegen klimaatakkoord, ‘is meer klimaatadvies’

Nou, is dat even toevallig! Komen er net verkiezingen aan, zegt Klaas Dijkhoff ineens helemaal niet voor het klimaatakkoord te zijn! Sterker nog, ‘de gewone mensen zijn te weinig gehoord’ aldus Dijkhoff, terwijl zijn partij gewoon het krabbeltje zette. Via De Telegraaf.

De VVD heeft zichzelf aardig in de nesten gewerkt door het akkoord gaan met het klimaatakkoord. En hoewel iedereen dat al zag, begint de VVD nu ook zelf aan te geven dat ze wellicht iets te voorbarig zijn geweest. Maar helaas, het frame is al gegoten. VVD is momenteel de ‘GroenLinks voor de rijken, over de rug van de armen’-partij, en dus begint men wild in het rond te spartelen want dat betekent gewoonweg electoraal verlies.

In blinde paniek schuiven ze nu Dijkhoff naar voren, ‘zo’n gewone Brabander waar het volk makkelijk aan kan relateren’, moeten ze gedacht hebben. Die probeert het frame van zijn partij af te schudden en backstabbed kabinetsgenoot Rob Jetten (D66) daar zelfs bij, door hem een ‘drammer’ te noemen die het draagvlak voor groene maatregelen onderuit haalt.

Niet verrassend want D66 staat gewoon keihard verlies te wachten, dus daar kun je prima tegenaan trappen zonder consequenties. Het echte probleem is dat deze jandoedel van een Dijkhoff meent de verantwoordelijkheid van zijn partij maar gewoon weg te kunnen wuiven. ‘Oh ja dat klimaatakkoord waar onze handtekening onder staat is eigenlijk meer een klimaatadvies waar gewone mensen te weinig inspraak in hebben gehad, stem VVD haha!’, is wat hij eigenlijk zegt. Hij sluit zelfs af met dit citaat:

„Als het alternatief wordt dat ik óf het kabinet óf de burger moet laten vallen: de burger zal ik nooit laten vallen.”

Fuck off Dijkhoff, jouw ‘alternatief’ is de gevallen burger een trap na geven terwijl je hem een rood potlood in z’n klauwen drukt.

Ik weet niet wat erger is, het feit dat hij zo schaamteloos probeert de schade voor zijn partij te beperken, of het feit dat er kennelijk ‘gewone mensen’ aan die klimaattafels nodig zijn om de rest te vertellen dat die klimaatmaatregelen totaal van de pot gerukt zijn en men niet zomaar eventjes kan sparen voor een elektrische auto van 40.000 euro of zo’n kut warmtepomp à 20.000 euro in huis wil hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Ik snap enigszins dat de VVD de wind uit de zeilen wil houden van van FvD en PVV maar ga dan niet meeheulen met populistisch geleuter. Wees gewoon eerlijk! Dit maakt de VVD tot een achterbaks en vooral populistische partij

  1. Rien Noppen

   Ja, dit is doorzichtige campagne-retoriek. Bijzonder ongeloofwaardig.

   1. Eugenie de la Fleur

    Wat ik ook zeer laag vind van Dijkhof is dat hij Jetten aan het backstabben is, notabene een coalitiepartner. Wat een afgang!

    1. Rien Noppen

     Ik denk dat in de VVD een beetje paniek ontstaan is door het door de Telegraaf aangevoerde volksoproer tegen het Klimaatakkoord.

     1. Arie B

      Dat oproer was er ook al zonder de Telegraaf. Als hij enigszins een beetje grijze cellen heeft en zijn oor te luisteren legt buiten de klimaatlobby’s dan hoort hij veel andere geluiden. Hij lijkt op tijd eieren voor zijn geld te kiezen en uit zich getimed in het kader van de verkiezingen.

     2. Lugar

      @Arie: Hij smult van jouw voeding.

 2. HendrikJan

  Deze Dijkhof kan lullen wat hij wil, de schuld ligt bij Rutte, die zette 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, bij het grof vuil.
  En ging in zee met het CDA , D’66 en de CU en deze combinatie heeft Nederland, op het randje van de afgrond gebracht.
  Laat ze huiveren en laat het ze voelen, deze deelnemers aan het rampenkabinet Rutte 3.
  Stem ze weg, zowel Nationaal als Europees.

  1. poldi

   ++++++

   1. Meester Kong

    —–

    1. poldi

     —– keer —– = ++

     1. Lugar

      +1

   2. Troelstra

    ++++++

  2. Meester Kong

   @Hendrik, nee Geert zette zijn kiezers bij het grofvuil.
   Zichzelf onmogelijk maken en dan verontwaardigt zijn dat je niet mee mag doen

   1. Seneca

    @kong
    even de feiten, zoals deze zich hebben voorgedaan, nalezen. uw reactie slaat als de bekende tang op get nog bekendere varken.

   2. wheelboy

    Meester Kong
    Hoe blind kun je zijn . En hoe blind kun je dit jaren durende afbraak beleid steunen .Leg dat mij maar eens uit . Wilders had zich niet onmogelijk gemaakt . CDA VVD PVDA en nog paar anderen hebben een cordon sanitaire opgelegd . Dat destijds Wilders zijn gedoogsteun introk en de schuld kreeg van het vallen van rutte 1 lag niet aan wilders .Hans Hillen van het CDA heeft het in een interview duidelijk uitgelegd . Mocht je dat interview willen lezen ik kan je de link sturen

    1. Marija

     ++++++ helemaal correct

   3. Marija

    Dat is pertinent niet waar !!!

  3. edoc431

   +++++++++

  4. TD

   Precies!

  5. Lugar

   +1

 3. poldi

  De hete adem van het FVD schroeit nu al de nekharen van de VVD.
  Zelden zo’n doorzichtige verkiezings retoriek gehoord.

  Deze stevige statements hebben een houdbaarheidsdatum tot 21 maart. De vraag is of er weer minder VVD kiezers in trappen.
  In ieder geval over 2 weken de eerste salarisstroken (die overigens niet laten zien wat er met vakantie-uitkering en 13e maand zal gebeuren) en de nieuwe energietarieven (denk aan NUON).

  Kunnen we in ieder geval weer een leugen ontmaskeren.

 4. Scaldis

  Rutte moet snel wat beters gaan verzinnen, misschien weer een handjeklap met Erdogan? Dat werkte 2 jaar geleden prima.

 5. Lugar

  Kijk eens aan, de VVD komt op voor de burger want over een paar weken is het weer tijd voor de verkiezingen, Provinciale Staten deze keer.

  Even de keutel inhouden en bij een gunstige verkiezingsuitslag wordt de Nederlander keihard genaaid omdat Rutte de zoveelste leugen injecteert, namelijk keiharde belastingmaatregelen in de vorm van milieu- en klimaatheffingen.

  De VVD zal deze oplichterij toch niet opnieuw kunnen verkopen, hoop ik!

  1. Vit

   Tijdens oud en nieuw heb ik een fervent VVD’r om kunnen krijgen naar het FvD en dat was niet moeilijk.

   1. Lugar

    @Vit: Dat heb je goed gedaan! Ik heb ook goede hoop, die put ik uit het feit dat FVD inmiddels meer leden heeft dan VVD, dat is voor mij een zeer gunstig signaal. Bovendien zie ik het zetelverlies (-9) van 2017 als een trend en ben ik ervan overtuigd dat die trend bij alle verkiezingen, lokaal, provinciaal en landelijk, door zal zetten.

    Rutte zal spoedig naar Brussel afreizen waar hij zijn sloopmissie door zal zetten. Nu maar hopen dat PVV, FVD & SGP sterk genoeg zullen worden om deze destructie te stoppen.

    1. Vit

     Eens moeten de ogen toch open gaan, wat ik zo om me heen hoor is dat nu het geval.

     1. Lugar

      @Vit: Dat lijkt mij ook, al heb ik mij in 2017 ook verbaast over het collectieve geheugenverlies van het electoraat. Hoewel de VVD toen wel 9(!) zetels verloor, een niet te ontkennen trend die ik uitleg als positief.

 6. Joop Sigaar

  ..Ze voelen de hete adem en gooien er nog maar eens een leugen tegenaan …..na de komende verkiezingen naaien ze de bevolking gewoon verder ….

  Geen ketel meer , geen gas meer …dan gaat de bevolking wel zelf stoken/koken met kachels etc , moet je eens kijken wat dat met de CO2 uitstoot doet ..
  Weet nog dat ik in Noorwegen het zelfde zag , gewoon zelf je huis warm stoken .

  En gaat het volk weer gewoon stemmen op de bekende elite dan verdienen ze het ook om genaaid worden door den haag…

  1. Lugar

   “En gaat het volk weer gewoon stemmen op de bekende elite dan verdienen ze het ook om genaaid worden door den haag…”

   Zeker, maar dan ook keihard!

   Al vind ik dat toch bezwaarlijk. Ik moet zeggen dat ik het (gelukkig) allemaal kan betalen, maar ik zie, spreek en ontmoet steeds meer mensen die het echt niet meer kunnen, die al jaren moeite hebben om normaal hun financiële hoofd boven water te houden, die niet of nooit op vakantie kunnen en altijd iedere cent moeten omdraaien en en er echt geen verhogingen meer bij kunnen hebben omdat ze altijd structureel in het rood staan omdat de (on)kosten niet meer opwegen tegen de inkomsten.

   Jean Claude Rutte trekt zijn schouders daarover op, hij lacht alles weg en heeft er schijt aan. Opdat we nooit vergeten!

   1. Korporaal Monty

    @Lugar
    “En gaat het volk weer gewoon stemmen op de bekende elite dan verdienen ze het ook om genaaid worden door den haag…”

    “Al vind ik dat toch bezwaarlijk.”

    Waarom vind jij dat bezwaarlijk?
    Alleen om dat de uitslag je niet bevalt?
    Een groot deel van het volk schijnt jou mening niet te delen.
    En het volk krijgt wat het verdient of waarop gestemd wordt.

    1. Lugar

     “Een groot deel van het volk schijnt jou mening niet te delen.”

     Dat ben ik niet met je eens, we gaan dat op 20 maart a.s. ontdekken.

    2. Lugar

     “Waarom vind jij dat bezwaarlijk? Alleen om dat de uitslag je niet bevalt?”

     Ik zie, spreek en ontmoet steeds meer mensen die het echt niet meer kunnen, die al jaren moeite hebben om normaal hun financiële hoofd boven water te houden, die niet of nooit op vakantie kunnen en altijd iedere cent moeten omdraaien en en er echt geen verhogingen meer bij kunnen hebben omdat ze altijd structureel in het rood staan omdat de (on)kosten niet meer opwegen tegen de inkomsten.

     VVD is hier rechtstreeks voor verantwoordelijk!

     1. Korporaal Monty

      “VVD is hier rechtstreeks voor verantwoordelijk!”

      En de PVV lost dit allemaal op door alle moskeeën te sluiten en de koran te verbieden.
      Wat denk je zelf?

     2. eenling

      Lugar toch!!
      Je hebt het hier over mensen die het financieel net niet of amper redden.
      En…je doet er een soort van verontwaardigt over, en dat als FvD vazal…lachwekkend gewoon!!

      Alsof een dergelijk uiterst rechtse (ook op economisch vlak) , elitaire partij iets voor de mensen aan de onderkant van de economische ladder zal gaan betekenen.

     3. wheelboy

      Monty
      Die uitspraak van jou geeft aan dat je A nooit eens dinsdag middag de moeite neemt (net als 95% van de NL) om naar politiek vragenuur te kijken . Dan had je kunnen weten nl dat de PVV niet alleen moslims en islam is . Wilders maakt in mijn ogen als het om communicatie gaat een grote fout . En dat is dat hij aan journalisten eens duidelijk moet maken buiten islam waar hij voor staat .Media heeft van de PVV een one issue partij gemaakt .Iets wat het totaal niet is als je dinsdag middag naar politiek vragenuur kijkt .

     4. Korporaal Monty

      @wheelboy
      “Media heeft van de PVV een one issue partij gemaakt”

      Heeft de media dat gedaan.
      Lees het verkiezingsprogramma van de de ‘Geert Wilders’ eens.

 7. Korporaal Monty

  Iedereen weet toch dat deze verkiezingen niet zullen gaan over het klimaat, ouderenzorg, gezondheidzorg, woningnood onderwijs, criminaliteit, marocmafia fileleed of iets dergelijks.
  Maar over het de-islamiseren van Nederland.
  Al het bovenstaande leed verdwijnt als voor sneeuw voor de zon.

  En er is maar één partij die dit kan doen.
  Deze verkiezingen zal die partij of grootste winnaar naar boven komen.

  1. Lugar

   “Maar over het de-islamiseren van Nederland.”

   Heb je daar problemen mee, Monty?

   1. Korporaal Monty

    Ik vind het verwonderlijk dat er echt mensen zijn die geloven dat dit de oplossing is voor al onze problemen in het land.
    De verkiezingsuitslaggen zullen laten zien hoeveel mensen dit nog geloven.

    1. Lugar

     Je geeft geen antwoord Monty, hoe kan dat toch?

     “(…) die geloven dat dit de oplossing is voor al onze problemen in het land.”

     Niet voor al onze problemen, zeker niet voor al onze problemen. Maar de islamisering is wel een probleem, vind je ook niet?

     1. Korporaal Monty

      “Maar de islamisering is wel een probleem, vind je ook niet?”

      Net als de meeste Nederlanders vind ik dit niet zo’n groot probleem als sommige mensen beweren. Er zijn meer problemen en die los je niet op met de-islamiseren.
      Maar er zijn mensen die beweren dat de-islamiseren DE oplossing is voor al onze problemen.

     2. Lugar

      “Net als de meeste Nederlanders vind ik dit niet zo’n groot probleem als sommige mensen beweren.”

      Over die ‘meeste Nederlanders’ verschillen wij dan van mening. Ik vraag mij ook af of je wel helemaal doordrongen bent van het proces van islamisering en de gevolgen daarvan. Ik denk van niet.

    2. Troelstra

     Het is niet een kwestie van of of, maar èn èn.

  2. Seneca

   @monty
   uw nickname verwijst naar Montgomery. uw reactie niet. wat een visieloze mening.

   1. Lugar

    @Seneca: Er is nog een andere overeenkomst, die heb ik vaker ontdekt.

    1. Original NL

     ..Quote..monty
     …..Net als de meeste Nederlanders vind ik dit (islamisering) niet zo’n groot probleem…..
     Het staat er echt!!!!
     Tegen zoveel domheid is geen kruid gewassen.

     1. Korporaal Monty

      Original NL
      Wat voor problemen heb jij vandaag ondervonden met de islam?
      Je werd door een meisje met een hoofddoekje bij de kassa geholpen?
      Of stoor je je aan de halal kip naast je vegaburger?

  3. Arie B

   Zetten ze zelfs het leger al in om de klimaatcritici te breken?

 8. Howard

  Je kunt alleen concluderen dat de VVD dramatisch veel zetels zal verliezen in de provincies. Wie gelooft nu een VVD’er als Dijkhoff? Hij is net zo’n leugenaar als vriendje Rutte. En om nu zo’n gemoedelijk Brabander als voorbeeld te nemen gaat echt te ver. De grootste rottigheid van de VVD zit in Brabant en Limburg.

 9. struisvogelpolitiek

  De komende verkiezingen op 20 maart worden de spannende ooit. Worden de VVD, CDA, D66 en CU afgerekend op het list en bedrog beleid van de afgelopen 2 jaar, of stemt het volk gedwee nog altijd op deze oplichterspartijen. Let wel; men krijgt waarvoor men kiest.

  1. struisvogelpolitiek

   Spannende=spannendste.

  2. Lugar

   De volgende partijen zullen als winnaar uit de bus komen:

   – PVV
   – FVD
   – SGP
   – GroenLinks (helaas)

   1. struisvogelpolitiek

    Wij willen het hopen beste @Lugar. Al hoewel GroenLinks flink wat roet in het eten kan gooien in de 1ste Kamer. Als GroenLinks ook als mede winnaar uit de bus komt, dan zal ik niet gecharmeerd zijn.

    1. Lugar

     @svp: Ik ook niet, uiteraard.

     1. struisvogelpolitiek

      @Lugar: Dat wist ik al. 🙂 Net zo als PvdA, PvdD, D66 en SP.

 10. Troelstra

  Wat is VVD-verkiezingspraat de dag na de verkiezingen waard?

  1. struisvogelpolitiek

   @Troelstra: 0,0.

   1. Lugar

    -1 inderdaad.

 11. Ries

  De polemisten onder ons zijn weer uit hun trollenbak gekropen om hun tijd te besteden aan het verkondigen van onlogische waanzin.

 12. Lugar

  #dijkhoff keert zich nu ineens tegen #klimaatakkoord maar #VVD stemde op 20 dec in de Tweede Kamer VÓÓR de nog verdergaande #klimaatwet en was zelfs mede-initiatiefnemer hiervan! De klimaatwet kan nu alleen nog maar gestopt worden in de #Eerstekamer. #FVD

  Bron: Twitter Baudet

 13. Lugar

  Ach kijk,de verkiezingen zijn begonnen. Zoals @thierrybaudet vorige week bij @robertjensen voorspelde. En binnenkort ook @markrutte naar Brussel. @VVD liegt er weer lustig op los. Zoals we gewend zijn van deze partij.

  Bron: Twitter Baudet

 14. Gekko

  Laat ik me zelf maar even op de borst kloppen. Vorige maand had ik al voorspeld dat de VVD, in aanloop naar de verkiezingen, zou gaan draaien met het klimaatakkoord.
  Politiek is soms zo voorspelbaar.

  1. Rien Noppen

   Ja, dat zag je goed.
   Ik denk wel dat de leugenretoriek van de Telegraaf deze draai wel heeft versneld.

   Strikt genomen is dit overigens het goede recht van de VVD. Het Klimaatakkoord is geen politiek akkoord en veel aspecten ervan moeten nog worden doorgerekend en politiek vertaald. Daarin zal het met name gaan over de vraag hoe de onvermijdelijke lasten ervan voor de burgers worden verdeeld. Dat is een klassieke links-rechts discussie en het is logisch dat de VVD zich daarin bewust is van de eigen achterban van eigen woning-bezitters en automobilisten.

   1. Gekko

    De initiatiefnemers van het Klimaatakkoord waren toevallig (of niet) wel 2 prominente VVDers. Minister Wiebes en onderhandelaar Ed Nijpels. Je eigen mensen een dolk in de rug steken is ook een goed gebruik binnen de VVD. Gaan de kiezers dat nu eindelijk eens doorzien?

   2. Seneca

    @noppes
    zelden zo’n dwaze reactie gelezen. leugenretoriek van de Telegraaf? u pretendeert alsof Telegraaf heeft gezegd: ‘de burger zal ik nooit laten vallen’. dat u een afwijkende mening heeft, dat is uw goed recht maar wel de feiten vertellen en niet ‘de wens is de vader van de gedachte’. bah!

    1. Lugar

     @Seneca: Je voert de trol.

     1. Seneca

      @lugar
      u heeft gelijk! de enige reden die ik kan aanvoeren is: is hij zo dom of houdt hij zich zo dom? ik denk dat ik maar van het standpunt uit moet gaan: de man/vrouw/het is zo dom!

 15. Siemien

  De VVD!!! pffssrrrrrrrrrr kuch kuch mag even een teiltje…

  1. Lugar

   46/39

   Dat benne beste berichten, lekker respectvol discussiëren!

   1. Siemien

    Zo is het en lekker rustig

    1. Lugar

     @Johnno: Laatst las ik een goede: “Ga weg hier, je hoort niet bij ons!”

     1. Lugar

      @Johnno: Ken je dat beeld van dat vervelende betweterige schoolkereltje dat zich overal mee bemoeit, dat om de haverklap z’n moeder naar school haalt en voortdurend naast de meester staat om z’n medeleerlingen te verraden?

      Niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit te wachten op zijn inbreng of commentaar, en toch gaat hij dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit door met waar niemand op zit te wachten.

      Tot overmaat van ramp blijft hij ook nog zitten waardoor alle nieuwe kinderen allemaal hetzelfde rampscenario ontdekken en er, meestal in het het begin, ook nog intrappen.

      #script

   2. sonar

    Wie gelooft nu nog de Vereniging Van Dieven.

 16. Hallozeg

  Waar nu pogingen worden gedaan om Nederland in te laten zien wat er FOUT zit, was begonnen met ook hoe mensen hebben leren overtuigen, in die zin dat de VVD de handelsgeest bezit. Zoals meneer Dijkhoff een tijd geleden nog symbolisch in die WAR zat, met dat meneer Dijkhoff de strategie gebruikt een Kapotte klok te verkopen, door u te overtuigen dat die kapotte klok 2 keer per dag op de goede tijd staat, en dat is het lage KLANT = KONING en TIJD = GELD level waar ze als een stel gare roofdieren achter dat geld aan KLATEREN als blinden in de wereld waar kapitein eenoog de baas is (zie dollarbiljet). En als men in Den Haag eens een keertje in wil zien dat ze moeten stoppen in SYMBOLEN te praten, en deze trucjes gaan staken, want op diezelfde manier wordt u het KLIMAAT PROBLEEM VERKOCHT, en u koop die KAPOTTE KLIMAAT KLOK, U BETAALD BRAAF DIE KAPOTTE KLIMAAT KLOK, want u wordt er van OVERTUIGD BRAAF DE MILJARDEN IN TE LEVEREN BIJ JETTEN EN KLAVER, onder andere. Dus in naam van GELD GOUD GOLD hangen ze de SATAN UIT die NOORD EUROPEANEN AL HEEL LANG. En als iedereen zich daar aan aan blijft passen….. GA JE ALLEMAAL NAAR DIE HEL VAN JAN PETER BALKENENDE, BUSH (methodisten) EN BLAIR, want die hadden begin deze eeuw DE POORTEN NAAR DE HEL al voor hen OPEN GEZET, en IEDEREEN BLIJFT ER INSTINKEN, dus als men dat nu eens in gaat zien daar in Den Haag, en eens de MENSEN SERIEUS GAAT NEMEN, en ze gaan hun SYMBOLISCHE SATANISTICHE METHODES RAP STAKEN, kan je HEEL MISSCHIEN, als je VEEL MAZZEL HEBT, uit de klauwen blijven van die GARE IDIOTEN DIE SATANISCHE RITUELEN ERG GRAPPIG VINDEN, zoals Hans Teeuwen de HOLOCAUST ERG GRAPPIG VINDT.

  1. Lugar

   @Hallo: Als je nu eens geen hoofdletters gebruikt en hier een daar een spatie gebruikt, dan is het wel leesbaar.

 17. poldi

  Ach, er staan weer wat verkiezingen voor de deur, en inmiddels zijn we wel wat gewend van de VVD ter zake stoere en boude uitspraken, en in het bijzonder die van de commandant der VVD-strijdkrachten, zijnde dappere Dodo Rutte en zijn Dijkhof. Hopelijk trapt het Nederlandse kiesvee er deze keer en dus eindelijk eens niet in, maar ik vrees het ergste. Ook zijn 99 Luchtballons adjudant Dijkhoff zal nog wel van zich laten horen om de uitspraken van Rutte luister bij te zetten, ook dat zijn we wel gewend van de groen-rechtse Vereniging van Draaikonten.

 18. Riche

  Huh? Eerst Rutte die het liefst persoonlijk mensen wil molesteren, waarschijnlijk met zijn vaasje en nu dit. Wil Dijkhof nu eigenlijk zeggen dat hij overstapt naar FvD? Want daar lijkt het veel op.

  Jammer he Dijkhof dat er verkiezingen bestaan en je opeens wel rekening moet houden met burgers.

  1. Lugar

   @Riche: En na de verkiezingen een hele dikke middelvinger voor diezelfde burger.

   1. Riche

    Inderdaad. Waarschijnlijk even een inlegvelletje erbij dat Dijkhof het er persoonlijk absoluut niet mee eens is en weer verder.

    1. Lugar

     @Riche: Zeker, nu stoer doen en ferme taal uitslaan, op 21 maart weer dik doen met de ultralinkse Jette zodat de voorgenomen belastingen en heffingen gewoon netjes worden geïnd door gemeente, energieleveranciers en de ficus.

     Geen CO₂-vuiltje aan de lucht.

     1. Lugar

      En wat een verschil met de Dijkhoff die de klimaatwet ondertekende. In een gelikt VVD-filmpje met milieuwoordvoerder Dilan Yeşilgöz was het nog ‘mooi’ dat die er kwam. Gaaf, noemde ze het zelfs. Dijkhoff: ,,Dat klinkt goed.’’

     2. edoc431

      We kunnen natuurlijk ook gewoon zelf stoppen met hun te laten innen .

 19. Veteraan

  VVD begint ook steeds benauwder te worden net als al die andere laffe partijen.
  Wat een populistisch geneuzel.
  Europa gaat rechtser worden en uiteindelijk gaan we de Islamisering te lijf.
  Het heeft veel te lang geduurd maar langzamerhand komen we er wel.

  Dit wordt wel bloedig omdat er al zoveel zijn van dat tuig maar de oorlog zal hier in de straten worden uitgevochten. En dan nemen we hopelijk ook de Autochtone misdadigers en misbruikers gelijkertijd mee. Hoog of laag opgeleid, aanpakken die handel, eindelijk eens zorgen dat ze uit de samenleving gehaald worden.
  Ik voel mee met de enkele islamiet die een seculier leven wil lijden, werkt en aangepast is en anderen niet lastig valt met zijn geloof.
  Neem de Koerden die IS aanpakken en niet in dat orthodoxe gedoe trappen, vrouwen die ook meevechten en meetellen, respect.

  De barbaren staan voor de poort in de gedaante van talloze islamitische gelukzoekers of allerlei Afrikanen en etterbakken uit veilige landen die zich nooit zullen aanpassen en alleen maar voor uitkeringen komen. Luie, agressieve buitenlandse Tokkies.
  En helaas zijn er al veel binnengelaten en de NL Tokkies liften daarop mee, handig toch al die excuses die je kan inzetten wanneer je wil.
  Van schaamtecultuur tot moeilijke jeugd en discriminatie.

  Theodore Dalrymple [pseudoniem van Anthony M. Daniels] heeft hier veel over geschreven en legt ook in zijn boeken uit waarom de linkse elite zo’n stempel heeft gedrukt op normen en waarden en wat een onzin dat vaak is.
  Goed leesbaar en taboe doorbrekend.

  Laten we ook al die figuren niet vergeten die dit beleid de laatste 30 jaar of zo actief gesteund hebben, daar horen ook de trollen bij op deze site.
  Die NSB’ers vergeet ik in ieder geval niet. Nu alleen nog de burgeroorlog waarop ik wacht, ik hoop dit in mijn tijd nog mee te maken zodat ik actief kan ingrijpen.

 20. Gekko

  Dijkhoff is 2x door de parlementaire pers gekozen tot politicus van het jaar. 1x toen hij staatsecretaris was en 2x als fractievoorzitter.

  Als staatssecretaris heeft hij niets gedaan, enkel het vluchtelingenvraagstuk over de schutting bij de gemeenten gegooid. Toen was al duidelijk dat Klaas een opgeblazen ballon was, met enkel lucht als inhoud.
  Als fractievoorzitter is hij een draaikont zonder weerga.

  Dat hij toch 2x is gekozen komt enkel omdat de politieke journalisten in bed liggen met het kabinet en de coalitie.

 21. Vliegenvanger

  Mensen laat je niet bedonderen door de VVD, die zijn weer zieltjes aan het winnen voor de verkiezingen. Opeens zijn ze tegen, toeval? Nee zeker niet, weer leugens van de VVD. Zoals altijd, beloven koeien met gouden horens, maar er komt niks van uit.
  De VVD staat voor liegen en bedriegen.
  Zoals dat de onderste steen boven komt bij de vliegramp, allemaal larie koek.
  Zoals iedereen krijgt € 1000,00, ik heb ze nog steeds niet. Ik kan nog wel even doorgaan zo.
  De VVD staat voor list en bedrog.

 22. Niet L niet R

  Dijkhoff loopt aan de hand van Rutte de gladjanus en leugenaar.
  Dijkhoff overtreft nu Rutte met zijn uitspraken, puur kiezersbedrog zo voor de komende verkiezingen.

 23. OrangeBlancBleu

  De VVD is allang de VVD van vroeger niet meer en dit is begonnen toen Rutte naar voren werd geschoven ipv Verdonck. Iedereen wist dat Rutte de linkse tak van de partij vertegenwoordigde en dat hebben we sinds 2010 gemerkt ook. Alles is duurder geworden, onleefbaarder, associaler en de grote multinationals varen er wel bij ten koste van de burger. Wat voor leugens de VVD nu weer verkoopt moeten ze zelf weten maar ik hoop dat de burger nu wel door heeft dat dit weer lulverhalen zijn voor de verkiezingen. Wij gaan maar eens het Forum voor Democratie steunen want dat is tenminste een partij die wel zijn oor te luisteren legt bij het volk. Na 9 jaar dictatuur is het nu weleens tijd voor een echte democratie!

  1. Floris

   “De VVD is allang de VVD van vroeger niet meer en dit is begonnen toen Rutte naar voren werd geschoven ipv Verdonck.”
   ——————————————————————————
   Het begon al veel eerder, namelijk toen Bolkestein vervangen werd door Dijkstal. We schrijven dan 1998. De draai naar het fnuikende politiek correctisme heeft dus al ruim 20 jaar geleden plaatsgevonden.

 24. Gerlos

  Trollen stem volgende keer op een linkse partij en dan zijn de rapen helemaal gaar, helaas maar uw stem voor geert en Baudet is prima maar zij zullen helaas nooit voor het zeggen krijgen in de ivoren toren.
  Doordat er veel te veel kleine partijen zijn moeten steeds maar weer een coalitie vormen met meerdere en steeds weer compromissen sluiten. Mijn mening is dat het nog niet zo slecht gaat in ONS land zie ook de omzetten van de winkeliers en andere in de afgelopen maand december.

 25. Eric 1

  Ik hoop dat VVD woord houd valt het kunnen wij naar de stem bus

 26. Florissa

  Transgender Jetten blijft lekker zitten ,een beetje vent laat het kabinet vallen ,maar ze zijn zo zwak ,dat D66 zelfmoord pleegt als ze zoiets doen ,lulletje rozenwater aan de haak van Rutte .

 27. C.A.Barstow

  Leugenachtige ongeloofwaardige smeerlap, er komen verkiezingen aan en hoe veel trappen er nu weer in?

 28. victus

  Vertel de burgers dan ook dat elke “move” in de media een uitgekiend voorgekookt resultaat is van PR teams en spin doctors. De truuk van iets heel erg bombastisch en dreigend presenteren en later iets afgezwakt invoeren moet het gepeupel het idee geven dat ze gematst worden en degene keihard gevochten heeft voor dit schitterende resultaat. In veel gevallen werkt dit goed. De oude Romeinen hielden met deze scams het volk ook al in toom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.