Nigel Farage is dolblij met Trump: "Zijn interventie kwam als een bom voor het establishment"

Geen categoriejul 14 2018, 15:00
"Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft."
Voormalig UKIP-leider Nigel Farage is dolblij met Donald Trumps opmerkingen over Brexit. Bij Fox News liet de europarlementariër weten dat de Amerikaanse president voor flink wat onrust gezorgd heeft in Groot-Brittannië door te zeggen dat "dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft." Dat klopt natuurlijk honderd procent. Premier Theresa May gaat voor een zogenaamde "zachte Brexit," wat inhoudt dat het Verenigd Koninkrijk zich deels nog altijd aan de EU verbindt, maar er gewoon geen democratische of andere invloed over kan uitoefenen. Het is de slechte opties van alle opties die op tafel lagen... en geen kiezer die dit graag wilde.
Hoewel iedereen dat begrijpt is het tegenwoordig in de internationale en zelfs in de nationale politiek niet gebruikelijk om dit soort waarheden hardop te verkondigen. Dan zorg je zogenaamd maar voor "onrust," en dat zou altijd problematisch zijn.
Gelukkig denkt Trump daar heel anders over. Die zegt het gewoon. Dit is niet de Brexit waar het volk voor gestemd heeft. The end. May is een zwakke onderhandelaar gebleken, Britten krijgen het slechtste van twee werelden. En dat komt allemaal door de vrouw die David Cameron opvolgde als leider van haar land... en die tijdens het referendum vóór het voortdurende lidmaatschap van haar land van de EU was.
Geen wonder dus dat Farage zo te spreken is over Trump...en over diens kritiek op May. Net als veel andere Brexiteers voelt hij zich verraden -- niet alleen door May, maar ook door de journalistiek en het politieke establishment dat net doet alsof May de wensen van de Britse kiezer wél respecteert.
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/1017741689811857409
Je hoeft het niet op alles met Trump eens te zijn om te concluderen dat de man in ieder geval voor een frisse wind zorgt én dat hij er geen enkele moeite mee heeft om iedereen flink wakker te schudden door enkele onwelkome waarheden te verkondigen. Daar hebben we in het Westen behoefte aan, aan dat soort leiders. Ja, ook als ze daardoor af en toe voor een diplomatisch relletje zorgen, zoals Trump deze keer heeft gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten