Nijmegen steekt kop in het zand: 'Niet-westerse sentimenten' nemen toe maar wordt niks aan gedaan

Geen categorieokt 27 2018, 14:00
Nijmegen, bijna net zo'n links bolwerk als Amsterdam, kampt met diverse organisaties die zich steeds meer af beginnen te zetten tegen de westerse cultuur. De gemeente vertikt het echter om de namen van deze organisaties openbaar te maken. Dat meldt De Gelderlander.
De woordvoerder van Nijmeegse burgemeester Bruls verdedigt dit standpunt en zegt dat 'wij ons op dit moment geen concrete zorgen maken over bepaalde groepen of gemeenschappen in de stad.' In dezelfde alinea wordt nog door dezelfde man geconstateerd dat er diverse organisaties zijn die 'naar binnen keren' en 'de focus leggen op hun eigen taal en cultuur' maar dat is allemaal geen reden voor concrete zorgen, blijkbaar.
Op de vraag over de toename van niet-westerse sentimenten reageert hij met: "Wat ik erover kan zeggen: het valt nog het meeste onder het zich afzetten tegen de westerse samenleving.” Nothing to see here, move along folks!
Heeft die man misschien stront in de ogen? Zit er een paniekerige burgemeester achter die niks kwijt wil over deze zich ontwikkelende etterende wond? Zelfs wanneer ze zelf erkennen dat er subsidie gaat naar dergelijke 'in zichzelf kerende organisaties' is het enige wat ze erover zeggen dat het geld expliciet níét bedoeld is voor activiteiten die de eigen cultuur en taal stimuleren maar juist gericht moet zijn op het bevorderen van verbinding. Geld weg gepist dus!
Meneer geeft nog een leuk drie-fasen beleid mee waarmee ze in escalerende mate heftigere gesprekken gaan voeren en uiteindelijk 'gaan handhaven', maar direct de subsidie stoppen tot ze weer activiteiten organiseren die wél aan het doel van de subsidie voldoet, dat is natuurlijk wel héél extreem.
Totaal naïef bestuur daar in Nijmegen, terwijl de toename van rechts-extremisme blijkbaar wél goed in beeld wordt gebracht en daar, net als bij jihadisme, geld voor bestrijding voor vrijkomt. Om uiteindelijk ook het rechts-extremisme aan te kunnen pakken zullen de ambtenaren tegen die tijd eerst een nieuwe taalcursus moeten volgen om de verbinding met de burger in stand te kunnen houden, want Nederlands zal niet meer volstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten